Με τον Γιαν Ζόμερ πολύ κοντά στην αποχώρηση από τη Γερμανία, η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στην αναζήτηση βασικού τερματοφύλακα, προκρίνοντας την περίπτωση του γκολκίπερ της Μπρέντφορντ και της εθνικής Ισπανίας, Νταβίντ Ράγια, που κατέκτησε το UEFA Nations League της σεζόν 2022-23, με τα χρώματα της «φούρια ρόχα».
Η περίπτωσή του βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα του Τόμας Τούχελ για το νέο «νούμερο 1», με τις «μέλισσες» να τον έχουν κοστολογήσει λίγο πάνω από τα 40 εκατομμύρια (46,5) ευρώ και ενώ ο 27χρονος πορτιέρε δεν έχει ανανεώσει ακόμα το συμβόλαιό του με την αγγλική ομάδα. Στο «κάδρο» φαινόταν πως βρίσκεται και ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ, όμως, εν τέλει, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, την ίδια ώρα που ο Αργεντίνος τερματοφύλακας «παίζει δυνατά» για την Ίντερ, ομάδα για την οποία έχει ακουστεί και ο Γιαν Ζόμερ, τον οποίο οι «Βαυαροί» έχουν ενημερώσει πως προτίθενται να πουλήσουν.
Την περασμένη αγωνιστική σεζόν, ο Νταβίντ Ράγια έπαιξε και στους 38 αγώνες της Premier League, κρατώντας την εστία του ανέπαφη 12 φορές, με 46 γκολ παθητικό, ήτοι 1,33 γκολ ανά αγώνα. Η πραγματοποίηση της απόκτησής του αποτελεί μία υπόθεση με πολλές ιδιαιτερότητες, όμως η μόνιμη παρουσία της Μπάγερν Μονάχου στο Champions League, μπορεί να ξεδιαλύνει αρκετά την κατάσταση.