Χωρίς τον Νικ Καλάθη θα αγωνιστεί η Εθνική ομάδα στο Mundobasket 2023. Ο Έλληνας γκαρντ ενημέρωσε τον Δημήτρη Ιτούδη να μην τον υπολογίζει, αφού αποφάσισε να ξεκουραστεί αυτό το καλοκαίρι, επομένως η γαλανόλευκη θα πορευτεί με μείον έναν γκαρντ στη διοργάνωση που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία.
Αναμφίβολα πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια, καθώς η εμπειρία του Καλάθη είναι τέτοια που η παρουσία του ήταν πολύτιμη και αντιλαμβάνονται άπαντες πως είναι μονόδρομος και η επιλογή του Τόμας Γουόκαπ αντί του Τάιλερ Ντόρσεϊ.
Θυμίζουμε ότι εκτός για το Παγκόσμιο είναι και ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος επίσης αποφάσισε ότι αυτό το καλοκαίρι ήθελε να γεμίσει τις μπαταρίες του ενόψει της νέας σεζόν και στον “άσο” ο ομοσπονδιακός κόουτς θα πρέπει να βρει τις απαραίτητες λύσεις, ώστε να μην φανούν τα ομολογουμένως μεγάλα κενά που υπάρχουν.
Την ίδια στιγμή, στην προεπιλογή θα είναι κανονικά τόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όσο και ο αδελφός του, Κώστας. Ο Greek Freak μάλιστα, θα το παλέψει ώστε τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτέμβρη να είναι σε θέση να αγωνιστεί σε κάποια παιχνίδια, αν και είναι λίγες οι πιθανότητες να παίξει στο Παγκόσμιο.
Θυμίζουμε πως η Εθνική Ομάδα βρίσκεται στο Group C για το Mundobasket 2023, μαζί με τις ΗΠΑ, την Ιορδανία και την Νέα Ζηλανδία.