Η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε από τη Μάρτα Κόστιουκ στην πρεμιέρα της στο Wimbledon, καθώς ηττήθηκε με 2-1 σετ (0-6, 7-5, 6-2) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του λονδρέζικου grand slam. Η διεξαγωγή του αγώνα πέρασε από χίλια κύματα, καθώς ο αγώνας διεκόπη δύο φορές λόγω βροχής, ωστόσο συνεχίστηκε κανονικά.
Πλέον η 21χρονου Ουκρανή (Νο. 38 της παγκόσμιας κατάταξης) θα αναμετρηθεί με τη νικήτρια του ζευγαριού Πάουλα Μπαντόσα – Άλισον Ρίσκε – Αμιτράι.
Στο πρώτο σετ η Σάκκαρη ήταν η απόλυτη κυρίαρχος της μονομαχίας, καθώς επικράτησε χωρίς να χάσει κάποιο game (6-0) και μάλιστα σε 26 λεπτά.
Ωστόσο στο δεύτερο σετ η Κόστιουκ ξύπνησε και ισοφάρισε, επικρατώντας με 7-5 στα σετ. Οι δύο τενίστριες κράτησαν τα σερβίς τους μέχρι και το πέμπτο game, στο οποίο η Ουκρανή έκανε το break (3-2). Η Μαρία απάντησε, όμως και πάλι η Κόστιουκ τις έσπασε το σερβίς (4-3).
Η Σάκκαρη έφερε σε ισορροπία το σετ στο δέκατο game, κάνοντας το 5-5, όμως η Κόστιουκ με την κατάκτηση των δύο τελευταίων games ισοφάρισε σε 1-1.
Στο τρίτο σετ η Μάρτα Κόστιουκ κυριάρχησε της Μαρίας Σάκκαρη και πέτυχε την ολική ανατροπή, επικρατώντας με 6-2 σετ. Στο έκτο game που σέρβιρε η Ουκρανή (με το σκορ στο 4-1) η Σάκκαρη πάλεψε για να κάνει το break και να μειώσει σε 4-2, ωστόσο η Κόστιουκ κράτησε το σερβίς της και ουσιαστικά έσβησε τα όνειρα της Ελληνίδας για την ανατροπή.