Ήθελε χρήματα και όχι και λίγα ο πρόεδρος της Σαμσούνσπορ για να αφήσει ελεύθερο τον Τομανέ να έρθει στο ΑΠΟΕΛ τον περασμένο Ιανουάριο και αυτός ήταν και ο λόγος που ουσιαστικά δεν προχώρησε η περίπτωση του για να υλοποιηθεί και η επιθυμία του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.
Τώρα, έξι μήνες μετά θα έρθει στο ΑΠΟΕΛ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) χωρίς οι γαλαζοκίτρινοι να πληρώσουν και με άλλο προπονητή στον πάγκο… το Ρικάρντο Σα Πίντο.
Έρχεται μετά από μια μέτρια χρονιά καθώς τα προβλήματα με τον προπονητή του δεν του επέτρεψαν να κάνει μια σεζόν ανάλογη με την προπέρσινη στην Σαμσούντα όπου σε 34 συμμετοχές όλες σαν βασικός έβαλε 10 γκολ.

ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ


Οι Τούρκοι τον αγόρασαν από τον Ερυθρό Αστέρα τον Σεπτέμβριο του 2020 καταβάλλοντας 600 χιλιάδες ευρώ, με τους πρωτευουσιάνους της Σερβίας να μετρούν μια… χασούρα της τάξεως των 150 χιλιάδων ευρώ καθώς έναν χρόνο νωρίτερα πλήρωσαν 750 χιλιάδες ευρώ για να τον πάρουν από την Τοντέλα.

Ουσιαστικά στην Τοντέλα αναγεννήθηκε.
Γιατί το λέμε αυτό;
Γιατί από το μεγάλο του ξέσπασμα την σεζόν 2014-2015 με την Βιτόρια Γκιμαράες το οποίο εκτόξευσε την αξία του στα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ, πήρε μια κατιούσα η καριέρα του μέχρι την σεζόν 2018-2019.
Τα 12 γκολ με την Τοντέλα κατέγραψαν την πιο παραγωγική του σεζόν, τον έφεραν ξανά στο προσκήνιο για να κάνει την μεταγραφή στον Ερυθρό Αστέρα.
Κάποιοι εδώ στην Κύπρο ίσως και να το θυμούνται από το μικρό πέρασμα του από την Ελλάδα για ένα εξάμηνο στον Παναιτωλικό την σεζόν 2016-2017.
Τώρα η αξία του είναι κοντά στις 275.000 ευρώ, παίζει σαν κεντρικός επιθετικός ενώ μπορεί να παίξει και σαν δέυτερος πίσω από τον φορ.
Αυτός λοιπόν ο Πορτογάλος επιθετικός έρχεται Κύπρο την Δευτέρα για να υπογράψει στο ΑΠΟΕΛ.

Χρίστος Χρίστου

Έρχεται τη Δευτέρα και υπογράφει ο Τομανέ!