Μετά την Κύπρο, ενδιαφέρον προκύπτει και από τη Ρωσία για τον Γιάννη Κάργα, με τα ΜΜΕ της χώρας να τον εμπλέκουν με τη Σαμάρα.
Όπως αναφέρει το SDNA, ο Γιάννης Κάργας βρίσκεται μεν στο στόχαστρο της Ανόρθωσης, με το ενδιαφέρον της «Κυρίας» να επιβεβαιώνεται και από την Κύπρο, σε περίπτωση που μείνει ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν… παίζει μόνη της καθώς δημοσιεύματα από τη Ρωσία συνδέουν τον στόπερ του ΠΑΟΚ και με τη Σαμάρα. Συγκεκριμένα, ο Ρώσος δημοσιογράφος, Ιβάν Καρπόφ αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της Κρίλια Σοβέτοφ Σαμάρα στον Γιάννη Κάργα δεδομένου πως ο Έλληνας ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από την Τούμπα και ήδη εξετάζει τα επόμενα βήματα στην καριέρα του, με την ρωσική ομάδα – όπως αναφέρει ο Καρπόφ – να έχει κάνει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του.
«Η Κρίλια έκανε επίσημη πρόταση στον ΠΑΟΚ για την απόκτηση του αμυντικού, Γιάννη Κάργα. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής του ενδέχεται να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρωσία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ιβάν Καρπόφ για τον 28χρονο κεντρικό αμυντικό και στην συνέχεια προσθέτει: «Ο Γιάννης Κάργας εκπροσωπεί τα χρώματα του ΠΑΟΚ από το περασμένο καλοκαίρι. Ως μέλος του συλλόγου, ο ποδοσφαιριστής έπαιξε 13 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, κάνοντας 2 ασίστ. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2025. Η Σαμάρα την περσινή σεζόν παρέμεινε στην μεγάλη κατηγορία του ρωσικού ποδοσφαίρου, τερματίζοντας στην 12η θέση του πρωταθλήματος».