Το συμβόλαιο του Κάρλο Αντσελότι με την Ρεάλ έχει ισχύ μέχρι το 2024 και ο Ιταλός έχει διατρανώσει ουκ ολίγες φορές ότι σκοπεύει να το τιμήσει, κάτι που σημαίνει πως η εθνική Βραζιλίας που τον θέλει για τον πάγκο της θα χρειαστεί να κάνει υπομονή για έναν χρόνο ακόμη.
Ωστόσο, το σχέδιο της Σελεσάο δεν αφήνει ανεπηρέαστη και την ισπανική ομάδα, με τους μερένγκες να γνωρίζουν πως ο «Καρλέτο» δύσκολα θα παραμείνει μετά τη λήξη του συμβολαίου του και να ετοιμάζονται ήδη για την επόμενη ημέρα.
Κοινώς για τη διάδοχη κατάσταση, με την «Bild» να αποκαλύπτει την Τετάρτη (21/06) ότι ο προπονητής που είναι στη Νο 1 θέση των υποψηφίων για να αντικαταστήσει τον Αντσελότι, βάσει της λίστας του Φλορεντίνο Πέρεθ, είναι ο Τσάμπι Αλόνσο.
«Για τον Αλόνσο, που οδήγησε την Μπάγερ από τη 17η θέση της Bundesliga στο Europa League στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής της πρώτης κατηγορίας και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, η Λεβερκούζεν είναι εφαλτήριο καριέρας.
Ο σύλλογος επωφελείται από την ποιότητα του πρώην παγκόσμιου αστέρα, ο οποίος αποκτά εμπειρία για το βήμα σε έναν παγκόσμιο σύλλογο.
Ο επόμενος στόχος του Αλόνσο μπορεί να είναι η Ρεάλ, με το αφεντικό του συλλόγου Φλορεντίνο Πέρεθ να βλέπει τον πρώην παίκτη της βασίλισσας (2009-2014) ως επόμενο προπονητή», αναφέρει μεταξύ άλλων το γερμανικό μέσο.