Συνεχίζουν να επιθυμούν τον Κάρλο Αντσελότι στη Βραζιλία, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να δηλώνει πως μπορεί να περιμένουν τον Ιταλό τεχνικό μέχρι και το 2024.
Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας (CBF), Εντνάλντο Ροντρίγκες, δήλωσε σήμερα (13/6) ότι αναμένει να συναντηθεί με τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλο Αντσελότι ή τον εκπρόσωπό του αυτή την εβδομάδα, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να αναλάβει προπονητής της εθνικής ομάδας.

Μάλιστα, ο Εντνάλντο Ροντρίγκες δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να περιμένει τον Ιταλό τεχνικό μέχρι τον Ιούλιο του 2024, καθώς όπως έχει πει ο Αντσελότι θα τιμήσει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Σε αυτή την περίπτωση περιμένοντας μέχρι το 2024, δεν θα είναι μια απόφαση που θα πάρω μόνος μου, πρέπει να ακούσω και να συζητήσω με το διοικητικό συμβούλιό μας και με τους παίκτες, γιατί πρέπει να ακουστούν», είπε ο Ροντρίγκες στους δημοσιογράφους, μετά την παρουσίαση της αντιρατσιστικής εκστρατείας στα κεντρικά γραφεία της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF) στη Μαδρίτη.

«Η απόφαση πρέπει να είναι σε συγχρονισμό με αυτό που σκέφτονται οι παίκτες. Άρα είναι κάτι που θα πρέπει να συζητήσουμε στο μέλλον. Όμως έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, την πρόσληψη του Αντσελότι, και επιδιώκουμε αυτόν τον στόχο. Θα μείνω στην Ισπανία μέχρι τις 18 Ιουνίου και έχουμε δύο συναντήσεις προγραμματισμένες. Δεν μπορώ να πω δημόσια ότι θα είναι με τον ίδιο τον Αντσελότι, αλλά ελπίζουμε να επιστρέψουμε στη Βραζιλία με ένα πιο ξεκάθαρο μήνυμα που τον αφορά», πρόσθεσε.

«Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Όχι μόνο επειδή είναι νικητής, αλλά είναι επίσης ο ιδανικός για τη συντριπτική πλειοψηφία των παικτών», είπε ο Ροντρίγκες σε συνέντευξη Τύπου. «Είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Σε όσους συνεργάστηκαν μαζί του λείπει και τον θεωρούν έναν από τους καλύτερους στον κόσμο. Και οι νέοι θέλουν να είναι προπονητής τους. Ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο θα ταίριαζε τέλεια στη μεγαλύτερη εθνική ομάδα στον κόσμο».

Η Βραζιλία, πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, έμεινε χωρίς προπονητή μετά την παραίτηση του Τίτε έπειτα από τον αποκλεισμό της από την Κροατία (4-2 στα πέναλτι/1-1) στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.