O Αλεξάντερ Γιοβάνοβιτς παραχώρησε δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Παρτιζάν, μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του από τον Απόλλωνα.

-Για τη μεταγραφή του: «Η Παρτιζάν έδειξε ενδιαφέρον τον Δεκέμβριο, μετά τον Ιανουάριο, αλλά ο Απόλλωνας δεν ήθελε να διαπραγματευτεί. Τότε αποδέχτηκα την απόφαση επαγγελματικά και σωστά και συνέχισα να εκπληρώνω τις υποχρεώσεις μου. Σίγουρα ο αθλητικός διευθυντής, Ίβιτσα Κράλι, ο οποίος ήταν ο πιο επίμονος να έρθω στην Παρτιζάν, είναι ο υπεύθυνος που βρίσκομαι εδώ. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των συλλόγων δεν ήταν εύκολες. Κράτησαν περισσότερο, ενώ προσωπικά συμφώνησα γρήγορα με την Παρτιζάν. Τελικά όλα έγιναν όπως έπρεπε και χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Γνώρισα ανθρώπους από τον σύλλογο, γνωριστήκαμε και ήμουν στο γήπεδο. Είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος, με σοβαρή ιστορία και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ήρθα για να βοηθήσω την Παρτιζάν να επιστρέψει εκεί που ανήκει και για να ευχαριστήσω τους φιλάθλους. Επιστρέφω στη Σερβία μετά από 7-8 χρόνια πολύ πιο ώριμος και έμπειρος. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να έρθω στον σύλλογο και θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψει η Παρτιζάν εκεί που ανήκει».

-Για το ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα: «Το αιώνιο ντέρμπι είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι στο σερβικό ποδόσφαιρο, αλλά πιστεύω ότι κάθε παιχνίδι πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μέγιστη συγκέντρωση. Είμαι πολύ φιλόδοξος και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την Παρτιζάν. Επίσης, πιστεύω ότι οι τερματοφύλακες αποφασίζουν ένα μεγάλο μέρος του παιχνίδι, το έκανα πριν στην Κύπρο, στην Ισπανία και στη Σερβία».

-Για την πίεση στην Παρτιζάν: «Η πίεση είναι φυσιολογική, μπαίνω συνειδητά σε αυτή την κατάσταση, αλλά είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μένα. Ήρθα εδώ γιατί ξέρω τι με περιμένει, πιστεύω ότι μπορώ σταθώ στο ύψος της πρόκλησης και θα προσπαθήσω να το δείξω στο μέλλον. Είναι πάντα ωραία στην Παρτιζάν, ειδικά αν τα πράγματα πάνε καλά. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό αυτή τη σεζόν, ώστε όλα να πάνε καλά και να έχουμε πολλές καλές στιγμές, καθώς και να κάνουμε τους φιλάθλους χαρούμενους. και ότι επιστρέφουν στο γήπεδο σε μεγάλους αριθμούς».