* Παράπονο από τη στήλη το φετινό καλοκαίρι δεν μπορείτε να έχετε. Η μεταγραφική περίοδος ξεκίνησε επίσημα λίγο μετά το φινάλε των τελικών σε όλες τις χώρες και το Slam Dunk είναι εδώ με μια σειρά αποκαλύψεων, παρασκηνίων και άλλων σημαντικών θεμάτων που δεν θα διαβάσετε αλλού. Βασικά μπορείτε να τα διαβάσετε, η μόνη διαφορά είναι πως ό,τι διαβάζετε εδώ είναι καρατσεκαρισμένο. Για αυτό και αφηνιάζουν κάποιοι. Γιατί 8 χρόνια δεν έχουμε φάει μια διάψευση. Γιατί όλα γίνονται double check. Αυτό έχουν βαφτίσει υπαλλήλους, γραφεία τύπου και σανό. Είναι σανό να λες μόνο όσα ισχύουν και να μην παραμυθιάζεις τον κόσμο λες και είμαστε σε καφενείο και πετάμε ονόματα.
* Πάμε στα φρέσκα, αυτά που σας ενδιαφέρουν και έχουν την μεγαλύτερη σημασία. Ο Παναθηναϊκός υπέγραψε για δύο χρόνια τον παίκτη που έγινε θηρίο στα χέρια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον 28χρονο Ματίας Λεζόρ. Έναν παίκτη που βρίσκεται στο peak της καριέρας του και έρχεται στο ΟΑΚΑ μπαίνοντας «με την πόρτα μέσα», που λένε και κάποιες ψυχές.
* Όσοι είστε καθημερινοί επισκέπτες του πορτοκαλί site γνωρίζετε πως το θέμα Λεζόρ έπαιζε εδώ και μήνες στο «τριφύλλι». Η υπόθεσή του είχε αναφερθεί πολλές φορές από την Magic Euroleague και ο Εργκίν Αταμάν ήθελε σαν τρελός να βάλει στο ρόστερ του τον σέντερ που μπήκε στην καλύτερη πεντάδα της Euroleague.
* Μέχρι εδώ, αυτά τα γνωρίζετε. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι το πώς ο Παναθηναϊκός και ο Γάλλος μαχητής έφτασαν σε συμφωνία.
* Το βράδυ της Δευτέρας (26/6) η Μπαρτσελόνα έφτασε μια ανάσα από την απόκτηση του πρώην παίκτη της Παρτιζάν, υπερκαλύπτοντας την αρχική πρόταση των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης. Έδωσε 100.000 παραπάνω σε μονοετές συμβόλαιο. Οι Καταλανοί ενδεχομένως θεώρησαν πως μετά τον Κέβιν Πάντερ παίρνουν και τον Λεζόρ και ενισχύονται πολύ σημαντικά. Κι ήταν έτσι ή σχεδόν έτσι η κατάσταση. Αυτοί οι δυο ήθελαν να πάνε πακέτο κάπου. Ταίριαξαν και ενώ είχαν πάρει κατεύθυνση για Αθήνα εδώ και 15 μέρες, η ιστορία άλλαξε σε ένα βράδυ. Ο Πάντερ έκλεισε στη Μπαρτσελόνα και ταυτόχρονα όχι απλά ισοφάρισε την τρομερή πρόταση του Παναθηναϊκού αλλά την προσπέρασε. 

* Οι μεγάλες ομάδες όμως όταν έχουν και μεγάλα πορτοφόλια και τρέλα αντιδρούν. Κι αυτή τη φορά η τελευταία λέξη ανήκε στον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο προσωπικά. Ο DPG πήρε προσωπικά το θέμα λίγο μετά την αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση του Πάντερ και έκανε all in.

* Οι πράσινοι γνώριζαν ότι βάζοντας τον Γάλλο σέντερ στη φαρέτρα του Αταμάν θα είχαν έναν παίκτη με σκορ, παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, έφεση στα ριμπάουντ, ταχύτητα αλλά και προσήλωση στην άμυνα. Δεν μπορούσαν λοιπόν να τον αφήσουν να πάει και αυτός στη Βαρκελώνη. Ήταν πρωτίστως αγωνιστικό το ζήτημα αλλά και πρεστίζ.

* Και στις 03:00 τα ξημερώματα ο Γιαννακόπουλος έκανε τη ρελάνς. Ο Παναθηναϊκός από εκεί που έδειχνε να έχει χάσει την κούρσα, όχι μόνο επέστρεψε στην πίστα της διαπραγμάτευσης, αλλά ξεπέρασε και το εμπόδιο των Καταλανών. Ο Λεσόρ χωρίς περαιτέρω συζήτηση είπε το ναι. Γιατί; Διότι πέρα από τα οικονομικά είχε ακούσει face to face κάποια πράγματα. Από τον ίδιο τον Γιαννακόπουλο. Έδωσε τον λόγο του και την Τρίτη όλα τελείωσαν με τις υπογραφές.

* Αυτή ήταν η ιστορία του πώς ντύθηκε στα πράσινα ο Λεζόρ. Το “Slam Dunk” ξέρετε ότι έχει ανοιχτές κεραίες κάθε εξέλιξη. Για ό,τι νεότερο θα επανέλθουμε μέσα από την στήλη. Μέχρι τότε, μείνετε στο SDNA γιατί το βράδυ της Τετάρτης έρχεται νέα Magic Euroleague με περισσότερες αποκαλύψεις. Από τον τρόπο που έγινε το deal Μπαρτσελόνα-Πάντερ (και απέχει παρασάγγας από οτιδήποτε έχετε διαβάσει), μέχρι τους επόμενους που πλησιάζουν στο ΟΑΚΑ. Τι στόχο έχουν βάλει στον Παναθηναϊκό; Να πιστέψουν και οι άπιστοι. Στις 22:00 τα νεότερα…