Ανακοινώθηκε επισήμως η μεταγραφή του Έλιελ Πέρετζ στον Απόλλωνα, με τον Ισραηλινό μεσοεπιθετικό να παραχωρεί δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Η σχετική ανακοίνωση του Απόλλωνα 

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ανακοινώνει την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Ισραηλινό μέσο Έλιελ Πέρετζ, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Για τη μεταγραφή του στον Απόλλωνα Λεμεσού αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.apollon.com.cy ο κεντρικός μέσος.

Καλωσόρισες στην ομάδα μας Έλιελ. Τι σημαίνει για σένα η μεταγραφή σου στον Απόλλωνα;

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία το ότι βρίσκομαι εδώ. Πρόκειται έναν οργανωμένο σύλλογο ο οποίος διεκδικεί κάθε χρόνο το πρωτάθλημα και αγωνίζεται στην Ευρώπη. Πάντοτε ήθελα να κατακτήσω τίτλους και είμαι χαρούμενος που μπορώ να το πετύχω εδώ. Ήταν κάτι το οποίο έψαχνα και το βρήκα στον Απόλλωνα. Μίλησα με τον Ίντο (Σάχαρ) ο οποίος μου είπε πάρα πολλά καλά λόγια για την ομάδα και την πόλη και δεν το πολυσκέφτηκα.

Τι σου είπε ο Ίντο για την ομάδα μας;

Ότι είναι ένας φανταστικός σύλλογος που πρωταγωνιστεί, με καταπληκτικούς οπαδούς, με εξαίσιες εγκαταστάσεις και που παλεύει για όλους τους τίτλους. Όλα αυτά με έπεισαν να ενταχθώ στον Απόλλωνα. Με το που με ενημέρωσε για την κατάσταση αποφάσισα πως ο Απόλλωνας είναι το μέλλον μου! Είμαι εδώ για να φέρουμε και πάλι τον τίτλο στην ομάδα μας.

Τί άλλο ρώτησες για την ομάδα ή τη πόλη;

Για την πόλη ρώτησα και άλλους γνωστούς μου που ζουν στην Κύπρο και δεν έχω αμφιβολία για το πόσο όμορφη είναι. Για τον σύλλογο ήθελα να μάθω αν η ομάδα θα μπορέσει να επανέλθει επειδή η περασμένη σεζόν δεν ήταν πετυχημένη. Τον ρώτησα τι πιστεύει για τον προπονητή, για το προσωπικό, για τους ποδοσφαιριστές, για το κλίμα στην ομάδα και απ’ όσα μου ανέφερε αντιλήφθηκα ότι έπρεπε να αγωνιστώ εδώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που φεύγεις από την πατρίδα σου για να αγωνιστείς. Πως ήταν η προηγούμενη σου εμπειρία;

Αγωνίστηκα για δύο χρόνια στην Αυστρία με την Βόλφσμπεργκερ. Ήταν πολύ καλή εμπειρία, ήμουν πιο νέος, ήθελα να δοκιμάσω εκτός της χώρας μου και θεωρώ πως ήταν πετυχημένο το πέρασμα μου από εκεί. Σκόραρα αρκετά γκολ, έδωσα πολλές ασίστ, είχα την τύχη να αγωνιστώ και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και είναι κάτι που θέλω να επαναλάβω με την παρουσία μου. Ήταν μια καλή διετία για εμένα και βελτιώθηκα πάρα πολύ.

Το φυσιολογικό ήταν να συνεχίσεις στο εξωτερικό ωστόσο εσύ επέστρεψες στη χώρα σου. Τι συνέβη;

Είχα αρκετές προτάσεις για να αγωνιστώ σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά περίμενα για κάτι καλύτερο κι έτσι έχασα κάποιες καλές ευκαιρίες. Πιστεύω πολύ στο ότι κάποια πράγματα γίνονται για καλό σκοπό και αυτό έγινε. Έτσι κι αλλιώς η γυναίκα μου ήταν έγκυος και θα ήταν καλό να βρισκόμαστε κοντά στους δικούς μας. Ήμουν αποφασισμένος όμως να αγωνιστώ μόνο μια σεζόν στο Ισραήλ, να έχω καλές εμφανίσεις και ήμουν σίγουρος ότι η ευκαιρία του εξωτερικού θα ξαναρχόταν.

Εκτός από τον Απόλλωνα τι άλλες προτάσεις είχες;

Είχα από την προηγουμένη μου ομάδα, από άλλες ομάδες του Ισραήλ, από Αυστρία και Πολωνία αλλά αυτή του Απόλλωνα ήταν η πιο κατάλληλη για μένα. Όπως είπα και στην αρχή, μίλησα με τον Ίντο και τον Κωνσταντίνου Σωτηρίου (σ.σ. συμπαίκτης του στη Χάποελ Χάιφα) και μου εξήγησαν ότι ο Απόλλωνας είναι μια φιλόδοξη ομάδα που θα καλύψει τις ανάγκες μου.

Τι είδους ποδοσφαιριστής είσαι;

Την απάντηση θα τη δώσω στο γήπεδο (γέλια). Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που δεν του αρέσει να κρύβεται, να δίνω ασίστ, να σκοράρω, να κουβαλώ τη μπάλα, τρέχω πολύ και παλεύω συνέχεια. Αυτού του είδους ποδοσφαιριστής είμαι. Μπορώ να αμυνθώ, να επιτεθώ αλλά περισσότερα θα τα πω στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι σίγουρος ότι θα αρέσω στους φίλους της ομάδας.

Τι μπορούν να περιμένουν οι οπαδοί από εσένα;

Έναν ποδοσφαιριστή που θα τα δίνει όλα στο γήπεδο. Αγωνίζομαι με πάθος για να κερδίζω κάθε αγώνα, ανεξαρτήτως αντιπάλου, θα κοπιάζω για να τους κάνω χαρούμενους και να φέρουμε τίτλους στην ομάδα. Αυτό να περιμένουν.

Ο ποδοσφαιριστής επέλεξε να αγωνίζεται με τον αριθμό 8.

Καλωσορίζουμε τον ποδοσφαιριστή στον σύλλογο και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία αγωνιζόμενος με τα κυανόλευκα.

Γραφείο Τύπου
Απόλλων Λεμεσού