Ο Τεντάγι Ντέιβιντ Νταρικβά, βρίσκεται μια ανάσα από το να αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Απόλλωνα, και σύμφωνα με το βιογραφικό του, είναι ένας παίκτης που έρχεται να προσφέρει ποιότητα και να ανεβάσει το επίπεδο στους γαλάζιους. Ο 31χρονος είναι η πρώτη φορά που θα φύγει εκτός Αγγλίας και οι υψηλές παραστάσεις που τον συνοδεύουν δημιουργούν ακόμα περισσότερες απαιτήσεις. Και όταν η κουβέντα πάει στις…απαιτήσεις, ο Νταρικβά πάντα «εμφανίζεται». Πώς αλλιώς εξηγούνται οι συνολικά 364 συμμετοχές με Τσέρστερφιλντ, Μπέρνλι, Νότιγχαμ και Γουΐγκαν; Πώς αλλιώς μπορούν να μεταφραστούν τα 15 γκολ, οι 24 ασίστ, αν όχι με  τις λέξεις «ποιότητα» και «εμπειρία»;
Επιπλέον, είναι ένας ποδοσφαιριστής πολυεργαλίο, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, αγωνίστηκε σε 8(!) θέσεις. Ναι μεν η κύρια του θέση είναι ως δεξιός ακραίος οπισθοφύλακας αλλά χρησιμοποιήθηκε ακόμα και ως επιθετικός! Έπαιξε επίσης ως αριστερός μπακ, ως ακραίος επιθετικός (δεξιά και αριστερά), επιτελικός μέσος, ανασταλτικός μέσος και κόφτης. Μόνο τερματοφύλακας δεν αγωνίστηκε! Στο παλμαρέ του μετρά δύο πρωταθλήματα 4ης Κατηγορίας στο Νησί (με την Τσέστερφιλντ), ένα πρωτάθλημα 3ης Κατηγορίας (με τη Γουΐγκαν), ένα πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ (με την Μπέρνλι) και ένα League Trophy, πάλι με την Τσέστερφιλντ).

Αν έπρεπε κανείς να βρει το…highlight της καριέρας του, αυτό δεν θα ήταν άλλο από το γκολ κόντρα στην Τσέλσι, για το Λιγκ Καπ, μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Μπορεί να ήταν το…γκολ της τιμής, αφού η Νότιγχαμ ηττήθηκε με 5-1 από τους «Μπλε», αλλά αποτελεί από μόνο του ένα μεγάλο γεγονός.

Η μεγαλύτερη τιμή της χρηματιστηριακής του αξίας έφτασε το 1.5 εκ. ευρώ και τώρα κοστολογείται στις 450.000. Επίσης, ο Νταρικβά είναι μέλος της Εθνικής Ζιμπάμπουε.

Δείτε τον σε δράση:

Θράσος Δημητρίου