Εκπληκτική νίκη, σημείωσε η Εθνική ομάδα Αντισφαίρισης με αντίπαλο το Λουξεμβούργο με 2-1, και φιγουράρει πλέον στην κορυφή του Β΄ Όμίλου στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου “Billie Jean King Cup” στο πλαίσιο του Group III της Ευρωπαϊκής Ζώνης.
Το δραματικό φινάλε στον αγώνα ήρθε στο Διπλό, όπου ύστερα από αγώνα που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες, η Ντάρια Φρέιμαν και η Μαρία Κωνσταντίνου νίκησαν τις Μολινάρο και Σολ με 2-1. Το αποτέλεσμα ίσως αποδειχτεί καθοριστικό στο τέλος της διαδικασίας των αγώνων στον Όμιλο, αφού πλέον η Εθνική χρειάζεται μόλις μία νίκη επί της επίσης αήττητης Αρμενίας για να πάρει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την πρώτη θέση, ενώ υπό προϋποθέσεις διατηρεί κάποιες ελπίδες για την πρωτιά ακόμη και αν ηττηθεί σε αυτόν τον αγώνα.
Το εκπληκτικό Διπλό περιλάμβανε μεταξύ άλλων 34 γκέιμς, και 219 πόντους, με την Εθνική να κερδίζει και τις δύο αυτές κατηγορίας (18 και 113 αντίστοιχα). Τα κορίτσια είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν τον αγώνα στο δεύτερο σετ, όταν βρήκαν ευκαιρία για μπρέικ ενώ προηγούνταν με 5-4 αλλά δεν τα κατάφεραν να κλείσουν το σετ. Στο τρίτο σετ χτύπησαν την κατάλληλη στιγμή κάνοντας το μεγάλο μπρέικ στο 8ο γκέιμ (5-3), κλείνοντας στη συνέχεια τον αγώνα με 2-1 (7-6 [2], 5-7, 6-3) σε 2 ώρες και 48 λεπτά.
Νωρίτερα στους πρώτους δύο αγώνες οι νίκες μοιράστηκαν. Η Ντάρια Φρέιμαν έβαλε μπροστά την Εθνική μας με τη νίκη επί της Ελεονόρα Μολινάρο με 2-0 (6-2, 6-3) σε μία ώρα και 25 λεπτά και η Μαρί Γουέκερλε ισοφάρισε, επικρατώντας της Μαρίας Κωνσταντίνου επίσης με 2-0 (6-3, 6-4) σε μία ώρα και 18 λεπτά.
Την Πέμπτη 22 Ιουνίου, η ομάδα της Κύπρου θα αντιμετωπίσει την Αρμενία. Στον άλλο όμιλο η πρωτιά φαίνεται να καταλήγει στην γηπεδούχο Βόρειο Μακεδονία. Υπενθυμίζεται ότι το μοναδικό εισιτήριο ανόδου στη Β΄ Κατηγορία θα διεκδικήσουν το Σάββατο οι δύο ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στον όμιλο τους.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Τετάρτης 21 Ιουνίου είναι τα ακόλουθα :
Α΄ Όμιλος
Κύπρος – Λουξεμβούργο 2-1
Φρέιμαν Ντάρια (CYP) Vs Molinaro Eleonora (LUX)   2-0 (6-2, 6-3)
Κωνσταντίνου Μαρία (CYP) Vs Weckerle Marie(LUX) 0-2 (3-6, 4-6)
Κωνσταντίνου Μαρία / Φρέιμαν Ντάρια (CYP) Vs Molinaro Eleonora / Schaul Gaudine (LUX) 2-0 (6-3, 7-5)
Μαυροβούνιο – Σαν Μαρίνο 3-0
Β΄Όμιλος
Βόρειος Μακεδονία – Φινλανδία 2-1
Ισλανδία – Αζερμπαϊτζάν 3-0
Μολδαβία – Αλβανία 3-0