O Sergey Karshkov, ιδιοκτήτης μίας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών στοιχημάτων στον κόσμο, της 1XBET με έδρα την Κύπρο, πέθανε μετά από αλλεργική αντίδραση σε ιατρική εξέταση ρουτίνας στην Ελβετία.

Ο Karshkov είχε εγκατασταθεί στην Κύπρο μετά το 2014 και είχε λάβει το κυπριακό διαβατήριο μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.

Ο Karshkov, ιδρυτής του διαδικτυακού στοιχηματισμού 1xBet με έδρα την Κύπρο, γεννήθηκε στην περιοχή του Κιέβου της Ουκρανίας το 1980 και αργότερα μετακόμισε στο Bryansk στη Ρωσία, όπου διηύθυνε το τμήμα καταπολέμησης του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο στο περιφερειακό τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας.

Καταζητούμενος από τη Ρωσία από το 2020

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας έθεσε τον Karshkov σε λίστα καταζητούμενων το 2020 για παράνομη οργάνωση και διεξαγωγή τζόγου, σύμφωνα με τα ρωσικά δημοσιογραφικά πρακτορεία.

Αναφέρεται ότι ο Karshkov και ο συνεργάτης του Roman Semikhoin ίδρυσαν τη διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων 1xBet και κατηγορούνταν από την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας για παράνομη άσκηση δραστηριότητας, χωρίς άδεια, και για ξέπλυμα χρημάτων μέσω των εταιρικών τους δομών.

Συνέντευξη από το ρωσικό Forbes στα τέλη του 2021

Σημειώνουμε ότι δημοσιογράφος του ρωσικού Forbes βρέθηκε στην Κύπρο πριν 2 περίπου χρόνια πραγματοποιώντας συνέντευξη στον Karshkov.

Παραθέτουμε πιο κάτω το βίντεο το οποίο είναι στη ρωσική γλώσσα και γυρισμένο στη Λεμεσό.