Η Ομόνοια θυμάται τι έγινε στο παρελθόν που η ομάδα αντιμετώπισε Αζέρους (βλέπε Καραμπάχ) ενώ κάνει ξεχωριστή αναφορά στον Φλορέσκου και έχει λόγο!
Αναλυτικά:
«Μία φορά κατά το παρελθόν η ΟΜΟΝΟΙΑ έχει αντιμετωπίσει ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν, πριν δύο χρόνια, όταν στη φάση των ομίλων του UEFA Europa Conference League αναμετρηθήκαμε με την Qarabag FK.
Το παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε γίνει στο ΓΣΠ με τους Αζέρους να κερδίζουν με 1-4, αν και η ομάδα μας είχε προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο με κεφαλιά του Γιαν Λέτσιακς.
Το παιχνίδι του 2ου γύρου στο Μπακού είχε λήξει ισόπαλο 2-2. Η ομάδα μας άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Ντούρις, οι Αζέροι ανέτρεψαν τα σε βάρος τους δεδομένα, ωστόσο στο φινάλε ο Τζόρντι Γκόμεθ πέτυχε ένα απίθανο γκολ από το κέντρο του γηπέδου, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα αυτό που επιτεύχθηκε από την πιο μακρινή απόσταση στην ιστορία του θεσμού.
Η Καμπάλα θα είναι η δεύτερη ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν που θα αντιμετωπίσουμε, με την οποία μας «συνδέει» ένας ποδοσφαιριστής, ο Ρουμάνος μέσος, Γκιόργκε Φλορέσκου.
Είχε μεταγραφεί στην ομάδα μας τον Ιανουάριο του 2016 ως ελεύθερος από την Καμπάλα. Έπαιξε στην ΟΜΟΝΟΙΑ για ενάμιση χρόνο, αποχωρώντας τον Σεπτέμβριο του 2017 αφού είχε καταγράψει 42 συμμετοχές».