Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει λατρεία με τα άλογα και τις ιπποδρομίες. Ο ίδιος διατηρεί δικό του στάβλο στην πατρίδα του, το Σόμπορ της Σερβίας, ενώ ακόμη και μέσα στη σεζόν αφιερώνει πολύ χρόνο σε αυτό το χόμπι. Ο Hall of Famer ιππέας και καλός φίλος του σέντερ των Νάγκετς, Τιμ Τέτρικ, αποκάλυψε πως πριν λίγους μήνες ο «Τζόκερ» είχε αναγκάσει όλη την ομάδα να τον περιμένει για ώρες λόγω αυτού του… πάθους του.
«Στα τέλη Μαρτίου και μετά από δύο σερί ματς με Νικς και Νετς, η ομάδα ήταν έτοιμη να πάει στην Γουάσινγκτον, αλλά ο Γιόκιτς ήθελε να δει τα άλογά του και μένα. Έπρεπε να πάρουν το τρένο, αλλά τους έκανε να περιμένουν τρεις ώρες επιπλέον, ώστε να δει τα άλογά του. Μάλιστα του έκανα πλάκα και του έλεγα ‘είσαι εξαρτημένος, σαν τον Ντένις Ρόντμαν’», ανέφερε ο Τέτρικ στη New York Daily News.
«Κάποια άλλη φορά μού είχε πει ‘η δουλειά μου είναι το μπάσκετ, αλλά το πάθος μου είναι τα άλογα. Θα άλλαζα δουλειές με σένα σε ένα λεπτό, αλλά η δική μου πληρώνει καλύτερα’», πρόσθεσε ο Τέτρικ.
Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο Γιόκιτς θα ήθελε να μπορεί να ιππεύει και ο ίδιος, αλλά δεν του το επιτρέπουν. «Κάποτε θα κάναμε έναν αγώνα οι δυο μας, αλλά μου είπε ‘Τιμ, το θέλω τόσο πολύ, αλλά η ασφάλεια δεν θα μου το επιτρέψει’».
Υπενθυμίζεται πως ο Γιόκιτς έχει εκμυστηρευτεί πως όταν τελειώσει η καριέρα του θέλει να γίνει εκπαιδευτής αλόγων για αγώνες. Άλλωστε αυτή είναι η βασική ασχολία του κάθε καλοκαίρι, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στο ΝΒΑ κι εφόσον δεν έχει αγώνες με την εθνική Σερβίας.