Ο Μαρίνος Σατσιάς, μιλώντας στον ΣΠΟΡ ΦΜ, εξήγησε γιατί δεν ανανέωσε με την ΕΝΠ ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον του.
Αναλυτικά:
Για το γιατί δεν ανανέωσε με την ΕΝΠ: «Δεν θέλω να συνεχίσω, όχι γιατί είναι η ΕΝΠ, επειδή δεν θέλω να κατεβώ ξανά στη Β’ Κατηγορία. Μίλησα με τον πρόεδρο, είναι ενήμερος. Δημιουργήσαμε κάτι πολύ καλό στην ΕΝΠ, η αγάπη είναι αλληλένδετη. Το να είμαι μαζί τους όμως στη Β’ Κατηγορία ξανά θεωρώ πως δεν είναι έμπρακτα σωστό και γι’ αυτό πήρα αυτή την απόφαση».
Για το αν υπήρξε ενδιαφέρον και που θα πάει: «Υπήρξε ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες αλλά δεν προχώρησαν όπως εγώ θα ήθελα. Είμαστε στην αναμονή. Έτσι είναι η δουλειά του προπονητή. Είσαι περισσότερο στην αναμονή. Θα  ήθελα να εργαστώ στην Α’ Κατηγορία. Έχω κάποιες σκέψεις για το εξωτερικό. Γενικά, όχι μόνο για Ελλάδα. Θα τα ζυγίσω και θα πάρω τις αποφάσεις μου».
Για τον Σα Πίντο και τον Μοράις: «Έχουν δύσκολο έργο. Είναι και το οικονομικό κομμάτι που παίζει μεγάλο ρόλο. Θα δείξει. Μεταγραφές δύσκολα γίνονται και δεν είναι ότι καλύτερο. Πρέπει να βιαστούν για μεταγραφική ενίσχυση, όχι μόνο το ΑΠΟΕΛ, αλλά όλες οι ομάδες που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη.
Για τα οικονομικά και τους επενδυτές: «Το οικονομικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τις ομάδες. Έρχονται επενδυτές και έχουμε ξεφύγει από τα μπάτζετ μας. Έχουν αυξηθεί οι μισθοί και δεν έπρεπε να γίνει αυτό. Πρέπει να μάθουμε και πάλι να έχουμε μικρούς προϋπολογισμούς και μικρούς μισθούς και μπάτζετ».
Για το ότι δεν δίνουμε ευκαιρίες στους νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές: «Πιστεύω δεν το κάνουμε αυτό γιατί υπάρχει ο φόβος απόλυσης από τον προπονητή. Αν όμως πεις στον προπονητή δοκίμασε το, είμαστε δίπλα σου, τότε θα μπορέσει να κάνει τη δουλειά του πιο εύκολα».