Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου.

-Για το θέμα με τους κόκκινους φακέλους: «Οι υποθέσεις αυτές έχουν ξεκινήσει από το 2011. Είναι πολύ δύσκολες υποθέσεις για διερεύνηση, από τις 96 μόλις στις τρεις προχωρήσαμε σε ποινική δίωξη. Η δυσκολία στη διερεύνηση ήταν ότι, στους φακέλους που μας έχουν σταλεί για ύποπτη στοιχηματική δραστηρικότητα, εμείς προχωρούσαμε και λαμβάναμε καταθέσεις απ’ όλους τους παράγοντες. Ποδοσφαιριστές, προπονητικό τιμ και άλλους. Δεν είχαμε καμία μαρτυρία. Επίσης, δεν είχαμε απάντηση όταν απευθυνθήκαμε σε τρίτες χώρες ή ήταν αρνητικές. Υπήρξαν και υποθέσεις που διερευνήθηκαν και υπήρξαν κάποιες καταδίκες, αν και οι ποινές ήταν μόνο χρηματικό πρόστιμο κι όχι για χειραγώγηση αγώνων».

-Γιατί δεν αλλάζει η νομοθεσία: «Θα πρέπει να παρουσιάσεις ακλόνητη μαρτυρία και θα αποφασίσει το Δικαστήριο αν θα καταδικάσει οποιοδήποτε πρόσωπο. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Δεν σημαίνει πως σε όποιον κόκκινο φάκελο έρχεται, υπάρχει και ποινικό αδίκημα. Υπάρχουν στοιχήματα με…ένα σεντ. Αποστέλνεται η έντονη στοιχηματική δραστηριότητα».

-Για τη διαδικασία: «Οι υποθέσεις αυτές, όταν έρχονται, αρχίσει τη έρευνα η Επιτροπή Δεοντολογίας. Αν υπάρχει κάτι πάει στον Γενικό Εισαγγελέα κι αν προκύψει ποινικό αδίκημα, τότε αποστέλνεται στην Αστυνομία».

-Για τις παλιές υποθέσεις όπως του Λαρένα ή το πόρισμα Παπασταύρου: «Μιλάμε για πολύ δύσκολες περιπτώσεις. Ειδικά το πόρισμα, έπρεπε να χωριστεί σε ενότητες. Είναι υποθέσεις που ακόμη είναι υπό διερεύνηση».

-Αν είναι κοντά σε αποτέλεσμα: «Δεν μπορώ να το γνωρίζω τώρα, είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση».

-Αν υπάρχει υπόθεση για την κ.Φιάκου: «Ναι, υπάρχει και είναι υπόθεση που διερευνάται».