Πολύ κοντά σε μια ιστορική επιτυχία πλησίασε η Ελένη Χριστοδούλου. Η πρωταθλήτρια μας στο Μπάντμιντον έμεινε τελικά εκτός της φάσης των «16» στο Μπάντμιντον στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες σε Κρακοβία – Μαλοπόλσκα.

Στη μοναδική εκπροσώπηση της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στο πρόγραμμα της Τετάρτης (28/6), η Ελένη Χριστοδούλου έχασε με 2-0 από την Ολλανδή Τζέιμι Λόρενς και έτσι δεν μπόρεσε να γράψει ιστορία για την ίδια, αλλά και για το κυπριακό Μπάντμιντον.

Η Ελένη Χριστοδούλου ήταν πολύ καλή στο πρώτο σετ και είχε την ευκαιρία να το «κλειδώσει», όμως η αντεπίθεση της Λόρενς, έφερε την ανατροπή (24-22) και το 1-0 για την Ολλανδή.

Στο δεύτερο σετ, η πρωταθλήτρια μας είχε και πάλι πολύ καλή παρουσία στη μεγαλύτερη διάρκεια του, όμως και πάλι εκεί που έπρεπε να δώσει το κάτι παραπάνω για να το κάνει δικό της, δεν βρήκε τις λύσεις, χάνοντας με 21-16.

Η Ελένη Χριστοδούλου κοίταξε στα μάτια, αθλήτριες που έχουν πολύ καλό βιογραφικό και παραστάσεις και κατάφερε να φτάσει μια ανάσα από μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η πορεία της Ελένης Χριστοδούλου στον όμιλο:

Χριστοδούλου – Γκίλμουρ 0-2         (11-21, 9-21)

Χριστοδούλου – Νταμπζίνσκα 2-0             (21-16, 22-20)

Χριστοδούλου – Λόρενς      (22-24, 16-21)

«Είχα την ευκαιρία…»

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, μας έκανε τις πρώτες της δηλώσεις, φανερά απογοητευμένη με το αποτέλεσμα.

«Ήθελα πολύ να περάσω και αυτό μου λειτούργησε αρνητικά. Έπαιξε ρόλο η ψυχολογία.  Δεν μπόρεσα να μείνω σε αυτό που είχαμε προγραμματίσει. Είχα την ευκαιρία στο πρώτο σετ, να το πάρω. Όταν το έχασα με πήρε από κάτω. Αλλά δεν πειράζει, έτσι είναι ο αθλητισμός. Είμαι ευχαριστημένη από την προσπάθεια μου, αλλά ήθελα το ένα βήμα παραπάνω.  Αν κέρδιζα θα είχα τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα μου.  Δεν πειράζει, θα μείνω με τα καλά και τα θετικά αυτής της συμμετοχής.   Υπάρχει απογοήτευση αλλά θα περάσει» μας ανέφερε χαρακτηριστικά, στρέφοντας αμέσως την προσοχή της στον επόμενο μεγάλο στόχο. «Άρχισε η προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νιώθω να έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και μέχρι τον Ιούνιο του 2024 μακάρι να τα καταφέρω».

—————————————————

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, για την συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
(Απεσταλμένος ΚΟΕ-ΕΑΚ)