Ο Πότερ απολύθηκε και πέρα από το δικό του μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στη φετινή Τσέλσι, απέδειξε ότι κι άλλα, πολλά, πηγαίνουν λάθος. Είναι χαρακτηριστικό πως στο σύνολό τους, οι τρεις προπονητές που βρέθηκαν στον πάγκο των «μπλε» από τον περασμένο μήνα, εξασφάλισαν μόλις έναν βαθμό στην Πρέμιερ Λιγκ! 
Η Τσέλσι θα εύχεται να είχε ένα κουμπί, να σπρώξει μπροστά τον μήνα κι αυτός να φύγει μαζί με ολόκληρη τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ώστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα να υπάρξει ανασύνταξη, νέος μόνιμος κόουτς, ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ και να γίνει νέα προσπάθεια από την αρχή, στην προετοιμασία του καλοκαιριού.
Ο Πότερ, δεδομένα, έφταιγε και ορθά απολύθηκε. Ωστόσο, η δική του απόλυση μαζί με το ξεκάθαρα αρνητικό πρόσημο που παίρνει η θητεία του στον πάγκο του συλλόγου, φανέρωσε και αρκετά άλλα προβλήματα, τα οποία συνεχίζονται στην μεταβατική περίοδο της ομάδας.
Ο Μπρούνο Σάλτορ ανέλαβε για ένα παιχνίδι την Τσέλσι ως υπηρεσιακός μέχρι να συμφωνήσει ο Λάμπαρντ να επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία. Και πέρα από το δικό του, καταστροφικό δεύτερο πέρασμα από την αγαπημένη του ομάδα, στο σύνολό τους, τρεις προπονητές πήραν μονάχα έναν βαθμό μέσα στον Απρίλιο!
Αυτός εξασφαλίστηκε στο 0-0 με την Λίβερπουλ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 4 του μήνός και αφορούσε το ματς στο οποίο είχε κρατήσει το «τιμόνι» ο Σάλτορ. Ο Πότερ είχε απολυθεί μετά το 2-0 από την Άστον Βίλα στο Λονδίνο την Πρωταπριλιά κι έπειτα ακολούθησε ο Λάμπαρντ έξι ήττες σε έξι ματς σε όλες τις διοργανώσεις!
Από τους 38 βαθμούς, η Τσέλσι πήγε σε έναν μήνα στους 39, με τρεις διαφορετικούς ανθρώπους στον πάγκο!