Συνεχίζοντας τις αναφορές μας στις γαλαζοκίτρινες κατακτήσεις κυπέλλων σειρά έχει ίσως η πιο σημαδιακή κατάκτηση της ΑΕΛ, αυτή του 1987 κόντρα στον Απόλλων. Ένας τελικός που οι γαλαζοκίτρινοι δεν ήταν το φαβορί όμως κατάφεραν να τον κερδίσουν και να γράψουν  ιστορία με το επίτευγμά τους. Το γκολ που πέτυχε ο Παύλος Σάββα ήταν κάτι που άφησε εποχή και στιγμές υπερηφάνιας στους φίλους της ομάδας αφού επιτεύχθηκε με αντίπαλο τον Απόλλωνα.
Η ΑΕΛ για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε στον πρώτο γύρο τον Ευαγόρα με 3-0 και 2-1, στον δεύτερο γύρο τον Εθνικό Άχνας με 3-0 και 3-2. Στην προημιτελική φάση απέκλεισε τον Πεζοπορικό με  ισοπαλία εκτός 0-0 και νίκη 1-0 στο Τσίρειο. Στα ημιτελικά απέκλεισε την Νεα Σαλαμίνα με 3-1 και 1-1.
Στον τελικό με αντίπαλο τπν συμπολίτη Απόλλωνα, που έγινε στο Τσίρειο, 22000 φίλοι των δύο ομάδων δημιούργησαν μια φαντασιακή ατμόσφαιρα. Η ΑΕΛ κέρδισε με 1-0 χάρις στην κανονιά του Παύλου Σάββα στο 70” λεπτό.
Οι γαλαζοκίτρινοι αγωνίστηκαν με τους Ονησιφόρου, Χ. Χριστοδούλου, Αναστασίου, Χριστόφορου,Σωκράτους,Ορφανίδης, Κολιαντρής,Σάββα(75′ Αριστοτέλους), Λάουντα, Μαυρουδής, Κασπάρεκ(89″ Στυλιανού).
Αριστείδου Μιχαήλ