Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος.

-Για τα οικονομικά της εταιρείας: «Ήταν κάτι το οποίο είχε παρουσιαστεί κι από τη διοίκηση αρκετές φορές, όσον αφορά τα οικονομικά μας δεδομένα. Ποτέ δεν έκρυψε ότι οι τελευταίες χρονιές ήταν πολύ δύσκολες λόγω της μη παρουσίας μας σε ευρωπαϊκούς ομίλους από άποψης ρευστότητας. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια για να μειωθεί η ζημιά σε σχέση με την περσινή περίοδο κι επετεύχθη, δεν παύει όμως να είναι μια χρονιά που κλείνει με μια μεγάλη ζημιά. Αυτό δείχνει την υπεράνθρωπη προσπάθεια του προέδρου και των μελών του δ.σ για να έχουμε μια ομάδα που να είναι απερίσπαστη στο έργο της, να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πιστέψτε με, το διοικητικό συμβούλιο κάνει τεράστιες προσπάθειες για να μην υπάρχει αντιπερισπασμός για την προσήλωση των ποδοσφαιριστών. Η σχέση που υπάρχει σ’ αυτή την έκδοση της ομάδας, είναι από τις πιο υποστηρικτικές, το είπε και ο πρόεδρος, στα όσα χρόνια βρίσκεται στην ομάδα. Η οικονομική ανάλυση θα γίνει στη γενική συνέλευση, θα παρουσιαστούν στους μετόχους. Το μόνο που μπορεί να διακρίνει κάποιος είναι ότι έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Κοιτάζουμε το μπάτζετ των 7-8 πρώτων ομάδων και είναι σχεδόν όλες πάνω από 10 εκατομμύρια. Αυτό δεν υπήρξε ποτέ ξανά. Δεν ξέρω πού μπορούν να καταλήξουν όλες οι ομάδες στα επόμενα χρόνια. Βλέπουμε ομάδες χωρίς Ευρώπη να έχουν 10, 11 και 17 εκατομμύρια. Αυτό δείχνει ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε αντίπαλους χωρίς οικονομικό ταβάνι. Θα πω κάτι που το ‘χω ξαναπεί. Η μοναδική ομάδα της πρώτης 6άδας που δεν έχει ιδιοκτήτη, είναι το ΑΠΟΕΛ. Οι υπόλοιπες έχουν ιδιοκτήτη».

-Για το αν υπάρχει Plan Β για το οικονομικό: «Το ΑΠΟΕΛ όλα αυτά τα χρόνια, από το 2008-09 κι εντεύθεν έχει μεγάλες επιτυχίες σε Κύπρο κι Ευρώπη. Δυσανάλογες του μεγέθους της χώρας μας και δεν θα επαναληφθούν ποτέ. Ο λόγος που ήρθαν αυτές οι επιτυχίες είναι γιατί κατάφερε να φέρει περισσότερα λεφτά και να φτιάξει ομάδες με ψηλό μπάτζετ που ξεχώριζαν σε Κύπρο κι Ευρώπη. Η διοίκηση έχει σε εκατονταπλάσιο βαθμό την ανησυχία του κόσμου. Για να μπορέσεις να είσαι ανταγωνιστικός και να διεκδικείς έστω ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο κι όχι μόνο τον τίτλο, πρέπει να έχεις ψηλό μπάτζετ. Φαίνεται και τώρα. Εφτά ομάδες έχουν πάνω από 10 εκατομμύρια προϋπολογισμό. Τα 34 εκατομμύρια ευρώ είναι λογιστικό χρέος, επειδή όμως δεν κατέχω τα λογιστικά δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο».

-Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Είμαστε πλέον σε φάση που θα φανεί η αλήθεια. Δεν ξέρω πόσες θα μείνουν ζωντανές στη μάχη του τίτλου και της Ευρώπης. Αν κάνουμε εμείς την πρώτη μας νίκη θα είναι πολύ σημαντική, θα αντιστοιχεί με τρεις σε σχέση με την κανονική περίοδο. Εξασφαλίζεις το ευρωπαϊκό εισιτήριο και παραμένεις στη μάχη του τίτλου. Είναι πολύ σημαντική η νίκη. Πήραμε πολύ λιγότερα απ’ όσα δικαιούμασταν στα προηγούμενα παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν υπάρχει δικαιοσύνη και δεν μπορείς να πηγαίνεις στο παρελθόν. Έχουμε ένα παιχνίδι με έναν συνδιεκδικητή του τίτλου, είναι τριπλής παραλλαγής».

-Για το δείπνο με πρωτοβουλία Μιλόγεβιτς: «Τέτοιες συνευρέσεις γίνονται συχνά. Την προπερασμένη βδομάδα έγινε ξανά με πρωτοβουλία των παικτών αλλά ήθελαν να το κρατήσουν μακριά από τη δημοσιότητα. Είμαι 10 χρόνια στην ομάδα, θα χαρακτήριζα πρωτοφανές το κλίμα στα αποδυτήρια. Έχουν έναν κοινό στόχο. Ξέρουν ότι η προσπάθειά τους δεν είναι αρκετή, αλλά όταν έχεις πίστη και θέληση μπορείς να πετύχεις τα πάντα».

-Για τα όσα κυκλοφορούν περί απλήρωτων παικτών: «Απορώ τι αρθρογραφία θα υπάρχει, αν αφαιρέσεις τη λέξη ΑΠΟΕΛ από την κυπριακή πραγματικότητα. Στο γήπεδο βλέπεις απλήρωτους ποδοσφαιριστές; Μόνο για το ΑΠΟΕΛ γίνεται αυτή η συζήτηση».

-Για το ρεκόρ εισιτηρίων: «Θα γραφτεί στην ιστορία μας. Δεν ξέρω πού μπορούμε να φτάσουμε. Το ρεκόρ διαθέσιμων εισιτηρίων βγαίνει από την ΚΟΠ σε σχέση με μια αγωνιστική χρονιά».