Με ανακοίνωσή της, η Ανόρθωση γνωστοποίησε πως στην Κύπρο βρίσκεται ο Γερμανός τεχνικός Τζόζεφ Τσινμπάουερ για συζητήσεις!
«Ενημερώνουμε πως έχει έρθει στην Κύπρο ο κ. Josef Zinnbauer για να έχει επαφές με τη διοίκηση για το ενδεχόμενο πιθανής συνεργασίας», αναφέρει η ανακοίνωση. Ο 53χρονος προπονητής ήταν μαζί με τον πρόεδρο Ανδρέα Σάντη και τον Αντόνιο Πριέτο χθες στην «Αρένα», όπου παρακολούθησαν τον αγώνα της ΑΕΚ με την Πάφος FC! Ο ερχομός του στην Κύπρο καταδεικνύει τις προχωρημένες επαφές μεταξύ των δύο πλευρών και μένει να φανεί αν θα είναι αυτός ο εκλεκτός για την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Αμμοχώστου!

Το who is who
Η τελευταία ομάδα που εργάστηκε ο Τσινμπάουερ ήταν η Λοκομοτίβ Μόσχας, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν καλά στη ρωσική ομάδα κι απολύθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2022, μετά από ένα σερί πέντε διαδοχικών ηττών. Από τότε είναι ελεύθερος.
Προηγουμένως εργάστηκε για μία διετία στην ομάδα Orlando Pirates της Νοτίου Αφρικής, την οποία ανέλαβε στην 11η θέση, ανεβάζοντάς την στην 3η την πρώτη του σεζόν ενώ στη δεύτερη κατέκτησε το κύπελλο. Άρχισε την προπονητική του καριέρα το 2005 στην Όλντενμπουργκ, ενώ θήτευσε στην Καρλσρούη ως βοηθός προπονητής αλλά κι ως πρώτος στην δεύτερη ομάδα. Μετέπειτα συνέχισε στο Αμβούργο, ως προπονητής τόσο της δεύτερης όσο και της πρώτης ομάδας από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2015, ενώ τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους προσλήφθηκε από την ελβετική Σεντ Γκάλεν, από την οποία αποχώρησε το 2017.