Ο Κύπριος προπονητής Μάκης Σεργίδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για το μέλλον του, για την μάχη του τίτλου και όχι μόνο.

Τι γίνεται με το μέλλον σου; «Είχα κάποιές βολιδοσκοπήσεις, όχι κάτι επίσημο και αναμένω. Η παρουσία κάποιων Κύπριων προπονητών στο εξωτερικό ανοίγουν τον δρόμο και σε άλλους»

Υπάρχει κάτι για σένα από το εξωτερικό; «Όχι δεν υπάρχει κάτι. Αναμονή»

Από ποιες ομάδες ήταν οι βολιδοσκοπήσεις που είχες από την Κύπρο; «Δεν υπάρχει λόγος να πούμε κάτι από την στιγμή που κάτι δεν προχώρησε. Θα δείξει τι θα ξημερώσει».

Σκέφτεσαι το εξωτερικό; «Ναι. Αν δεν μπορείς να δουλέψεις στην χώρα σου πρέπει να δεις όλες τις επιλογές. Είσαι επαγγελματίας και από αυτό ζεις την οικογένεια σου».

«Οι πέντε από τις έξι ομάδες έχουν στόχο, ενώ η 6η ομάδα είναι στο παιχνίδι της Ευρώπης μέσω Κυπέλλου».

Για το κάτω διάζωμα: «Είναι σημαντικό ότι τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι ομάδες που είναι εκτός στόχων είναι ανταγωνιστικές και η Ανόρθωση και η Νέα Σαλαμίνα».

Βγήκαν Ευρώπη και πάνε για πρωτάθλημα Άρης και ΑΠΟΕΛ: «Οι δύο ομάδες αυτές έχουν πετύχει τον πρώτο τους στόχο. Δεν είναι εύκολο να θέσεις στόχο μόνο το πρωτάθλημα. Είναι κοντά στο πρωτάθλημα και οι δύο και θα το θέλουν ακόμα περισσότερο μετά την πρόκριση της Ίντερ που θα φέρει τον πρωταθλητή μας πιο κοντά σε ομίλους».

Για το ΆρηςΟμόνοια: «Ο Άρης είναι κοντά στο να πετύχει κάτι μοναδικό. Της Ομόνοιας το μυαλό είναι στο Κύπελλο αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Άλλαξε η Ομόνοια με τον Σωφρόνη. Ο Άρης φαντάζει σαν φαβορί αλλά μιλάμε για ποδόσφαιρο».

Για το ΑπόλλωνΑΠΟΕΛ: «Ναι θα είναι δυνατός αγώνας λόγω της αναγκαιότητας για τη νίκη και για τις δύο ομάδες. Για το ΑΠΟΕΛ είναι ο τελικός πριν τον τελικό. Το ΑΠΟΕΛ πέραν της ποιότητας βασίζεται στην εμπειρία. Ο Απόλλωνας έκανε εντυπωσιακή πορεία στα πλέι οφ και έφτασε να διεκδικεί Ευρώπη. Τέτοιοι αγώνες πολλές φορές κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Θεωρείς ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο τίτλος να κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι; «Υπάρχουν πολλές πιθανότητες αλλά πριν από αυτό το παιχνίδι έχουν άλλο ένα 90λεπτο ο Άρης και το ΑΠΟΕΛ. Ο αγώνας του ΑΠΟΕΛ είναι τριπλής παραλλαγής και πρέπει να περάσει από αυτό το παιχνίδι. Ο Άρης έχει περισσότερες πιθανότητες για να νικήσει. Ο τελικός είναι αυτή την εβδομάδα και όχι την επόμενη».

Για το ΑΕΚΠάφος FC: «Είναι σημαντικό παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν βρίσκεται στα καλύτερα της. Η ομάδα της Πάφος FC έχασε σημαντική ευκαιρία την περασμένης εβδομάδα. Δυσκολεύεται στο γκολ αν και έκανε πολλές ευκαιρίες κόντρα στην Ομόνοια. Ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος για προβλέψεις. Εξαρτάται και ποια ΑΕΚ θα δούμε. Δεν ήταν καλή με το ΑΠΟΕΛ ενώ στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Άρη ίσως να δικαιούταν κάτι περισσότερο».