Η πρόκριση στο Final Four του Κάουνας δεν δείχνει ικανή για τον Τσους Ματέο προκειμένου να «σώσει» τη θέση του, με τον Σέρτζιο Σκαριόλο να είναι όλο και πιο κοντά στο WiZink Center.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε το εισιτήριο για το Final Four της EuroLeague, ακόμη κι έτσι όμως, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο (έως απίθανο) να κρατήσει τον Τσους Ματέο την επόμενη σεζόν. Η Mundo Deportivo αποκάλυψε μάλιστα πως την παραμονή του Game 5 με την Παρτίζαν, η διοίκηση του συλλόγου συναντήθηκε με τον Σέρτζιο Σκαριόλο σε ισπανικό έδαφος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας δεσμεύεται με συμβόλαιο γι ακόμη ένα χρόνο με τη Βίρτους Μπολόνια, αλλά έχει καταστεί σαφές πως δεν πρόκειται να το εξαντλήσει. Το ντόμινο στους ευρωπαϊκούς πάγκους άλλωστε αναμένεται να οδηγήσει στον Αντρέα Τρινκιέρι στη Segafredo Arena της Μπολόνιας, με τον Σέρτζιο Σκαριόλο να μετακομίζει -με τη σειρά του- στο WiZink Center της Μαδρίτης.

Αν εξαιρέσουμε όσα συνέβησαν στα playoffs με την Παρτίζαν (από το Game 3 κι έπειτα, για την ακρίβεια), η αποχώρηση του Τσους Ματέο μοιάζει να είναι προδιαγεγραμμένη. Δεν είναι άλλωστε μακριά η εποχή που φίλαθλος σήκωσε στο WiZink Center ένα πλακάτ με το όνομα του Πάμπλο Λάσο.