Η Αρσεναλ είναι το φαβορί για την απόκτηση του Ντέκλαν Ράις από τη Γουέστ Χαμ, με τον Μίκελ Αρτέτα να τον έχει πρώτο στη μεταγραφική λίστα του, ενώ και η Τσέλσι κινείται για την απόκτηση του. Σύμφωνα με τα αγγλικά ΜΜΕ η διοίκηση των «κανονιέρηδων» συνεχίζει την προσπάθεια για την απόκτηση του Αγγλου διεθνή μέσου, για τον οποίο είχε κινηθεί και στην περασμένη θερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τα δικαιώματα του από τα «σφυριά».

Η διοίκηση της Γουέστ Χαμ αποφάσισε τότε να μην τον παραχωρήσει και του υποσχέθηκε μεταγραφή το προσεχές καλοκαίρι. Ο τεχνικός των «σφυριών», Ντέιβιντ Μόγιες, είχε ζητήσει από  τη διοίκηση την παραμονή του Ράις και την τρέχουσα σεζόν. Τώρα ο Σκωτσέζος τεχνικός παραδέχτηκε πως ήρθε η ώρα ο Ράις να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του: «Θα ήθελα να μείνει, αλλά πιστεύω πως τελικά θα φύγει. Δεν μπορούμε να τον εμποδίσουμε να πραγματοποιήσει τα όνειρα του

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα «The Times» ο Ράις ειδοποίησε την Αρσεναλ πως θα μείνει στα «σφυριά» έως τη λήξη της τρέχουσας σεζόν, χωρίς όμως να βάλει υπογραφή στην επέκταση του συμβολαίου του, επιθυμώντας το καλοκαίρι να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, με την Τσέλσι να έχει μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του. Το κόστος της μεταγραφής αναμένεται να φθάσει στα 115 εκατ. ευρώ και η Γουέστ Χαμ έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του, προσεγγίζοντας τη Μαρσέιγ για την απόκτηση του Ματέο Γκεντουζί.