Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να έχει κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έχει σταματήσει να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην EuroLeague. Κάθε άλλο, ο τεχνικός του Περιστερίου bwin όχι μόνο βλέπει ανελλιπώς τους αγώνες, αλλά δίνει και τις πολύτιμες συμβουλές του στους παίκτες της διοργάνωσης.

Αυτό έκανε με τον Σακίλ ΜακΚίσικ μετά το Game 2 του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε στα playoffs, όπως αποκάλυψε ο Αμερικανός γκαρντ των ερυθρολεύκων στο SPORT24, αυτό έκανε και μέσα στη διάρκεια της σεζόν με τον Μάικ Τζέιμς, όπως δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ της Μονακό στο BasketNews.

Για την ακρίβεια ο Τζέιμς ανέφερε: “Ο Σπανούλης το έθεσε πολύ σωστά όταν μίλησα μαζί του μέσα στη χρονιά. Μου είπε ότι για να βρεθώ εκεί που θα πρέπει να είμαι και να αναφέρεται το όνομά μου ανάμεσα στα ονόματα που πρέπει, χρειάζομαι να κερδίσω δύο τίτλους στην EuroLeague. Οπότε αυτό προσπαθώ να κάνω”.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ταλαντούχος και βραχύσωμος γκαρντ αναφέρεται στην κατάκτηση δύο τίτλων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Πρόσφατα είχε τονίσει ξανά πως αυτός είναι ο στόχος του πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Φέτος βρίσκεται πολύ κοντά στο να εκπληρώσει κατά το ήμισυ την επιθυμία του, αφού η Μονακό εξασφάλισε την παρουσία της στο Final Four της EuroLeague, το οποίο θα μεταδοθεί αποκλειστικά από το Novasports. Εκεί βέβαια θα κληθεί να ξεπεράσει αρχικά το εμπόδιο του Ολυμπιακού, εγχείρημα που μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.