Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιβάν Τρισκόφσκι έσωσε την ΑΕΚ από την ήττα. Φέτος, κατ’ ακρίβεια, το ‘κανε τρεις φορές. Με τον Ακρίτα, το ΑΠΟΕΛ και την Πάφος FC. Πιθανότατα δεν θα ‘ναι και η τελευταία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μας… αναγκάζει ν’ ασχοληθούμε μαζί του. Πιθανότατα, όχι η τελευταία. Στα 36 του χρόνια, σε μια μέτρια σεζόν για τον ίδιο από αγωνιστικής πλευράς, παραμένει ο πρώτος της σκόρερ.
Αυτό βέβαια, μόνο θετικό δεν είναι για την ίδια την ΑΕΚ. Ψυχρά ομιλούντες, ένας 36χρονος ποδοσφαιριστής που ήρθε στην ομάδα τον Ιανουάριο του 2016, που αποτελεί μεν τον ρέκορντμαν συμμετοχών και πρώτο σκόρερ στην ιστορία της, αποτελεί ταυτόχρονα, εν έτη 2023, την πιο αξιόπιστη επιθετική της λύση. Βεβαίως, δεν…φταίει ο ίδιος γι’ αυτό.
Ο τρόπος που πανηγύρισε, η ζωγραφισμένη ανακούφιση στο πρόσωπό του, τα βουρκωμένα του μάτια μετά το τέλος του αγώνα, δείχνουν πολλά. Όπως και η κίνηση του Άλτμαν, να μπει στο γήπεδο και να δείξει στον κόσμο τον αρχηγό, του στυλ «ΑΥΤΟΣ». Θα προσθέταμε, «ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ». Αυτός, που βρέθηκε στο κλειστό «Κώστας Παπαέλληνας» στο Στρόβολο και η κάμερα τσάκωσε την αγωνία του, τους πανηγυρισμούς του, τη χαρά του. Αρχηγός, μα όχι σαν τους άλλους…

Ανδρέας Βεντούρης