Μετά από 19 χρόνια παρουσίας και 14 τίτλους ο Ράφα Ναδάλ δεν θα παίξει στο φετινό Roland Garros.

Ο Ισπανός τενίστας έχει να αγωνιστεί 119 ημέρες από τον Ιανουάριο του 2023 (Australian Open) λόγω προβλήματος στον λαγονοψοΐτη μυ του αριστερού του ποδιού και όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στην Ακαδημία του στη Μαγιόρκα δεν θα ταξιδέψει στο Παρίσι.

Παράλληλα τόνισε ότι πρόθεση του είναι το 2024 να είναι η τελευταία του χρονιά και επεσήμανε ότι δεν θα παίξει τένις και τους επόμενους μήνες. Ίσως τον δούμε ξανά στο US Open τον Σεπτέμβριο.

«Δεν θα πάω σε αυτό στο Ρολάν Γκαρός. Δεν πρόκειται να παίξω σε λίγους μήνες. Πρόθεσή μου είναι το 2024 να είναι η τελευταία μου χρονιά», είπε ο Ναδάλ και συμπλήρωσε: «Δεν θα ορίσω ημερομηνίας επιστροφής.

Αν συνεχίσω να παίζω τώρα, δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να είμαι στο Tour τη νέα χρονιά. Πρόθεσή μου είναι η επόμενη χρονιά να είναι η τελευταία μου και να μπορώ να παίξω σε κάποια τουρνουά. Θέλω να αποχαιρετήσω αυτούς που με σημάδεψαν».

Εν συνεχεία τόνισε πως θα ήθελε να παίξει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι: «Είναι δύσκολο να κάνω προβλέψεις, πώς θα είναι το σώμα μου. Θα αφήσω ανοιχτές τις επιλογές και θα δω ποιο θα είναι το καλύτερο πρόγραμμα για μένα. Θέλω να παίξω στα σημαντικά τουρνουά, όπως τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν θα είναι το τελευταίο μου τουρνουά; Δεν ξέρω».

Ο Ράφα Ναδάλ έχει 14 τίτλους στο τουρνουά και από το 2005 έως το 2022 έχει χάσει μόλις 3 αγώνες.

Ο Ισπανός τενίστας έχει 22 Grand Slam όσα και ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος εάν επανέλθει σε καλή κατάσταση θα μπορέσει μέσα στο 2023 να τον ξεπεράσει και να είναι πλέον μόνος του στην κορυφή της σχετικής λίστας.