Ανακουφισμένος ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του με τον Γίρι Βέσελι για τον πρώτο γύρο του Roland Garros.
«Δεν είναι και τόσο απολαυστικό, όχι», είπε όταν ρωτήθηκε αν και εκείνος απολάμβανε το ματς όταν βρέθηκε έναν πόντο μακριά από το τρίτο σετ. «Ήταν πολύ αγχωτικό, αλλά δεν έγινε αυτό σήμερα. Είπα στον εαυτό μου πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάει σε πέμπτο σετ αυτό το ματς!».
Έπλεξε και το εγκώμιο του αντιπάλου του. «Ο Γίρι είναι εκπληκτικός παίκτης, νομίζω πως δεν ακούγεται αρκετά αυτό. Έχει κερδίσει κάποιους από τους καλύτερους παίκτες και τον καλύτερο στο tour και είναι ένας παίκτης με μεγάλες δυνατότητες, το απέδειξε αυτό και σήμερα. Θέλω να τον συγχαρώ για την εκπληκτική προσπάθεια που έκανε σήμερα. Μου έβαλε δύσκολα σήμερα και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να ξεπεράσω τις δυσκολίες. Η σημερινή νίκη είναι πολύ σημαντική για μένα».
Ρωτήθηκε και το τι έκανε για να γυρίσει της εις βάρος του κατάσταση στο τέταρτο σετ. «Απλά πήγαινα στην μπάλα, αυτό έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου. Ένιωσα πως υπήρξαν στιγμές που δεν πήγαινα στην μπάλα, περίμενα να έρθει εκείνη σε μένα, οπότε όταν πήρα το ρίσκο άλλαξε το παιχνίδι και τελικά κέρδισα τον αγώνα.”
Ο Στεφ έχει αυτή τη φορά διήμερο ρεπό, αλλά δεν δίνει και μεγάλη σημασία. «Δεν κάνει διαφορά, θα έχω περισσότερο καιρό να απολαύσω κόκκινο κρασί».