Σε χθεσινή του συνεδρία, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεμεσού αποφάσισε όπως προχωρήσει στην έκδοση αδειών λειτουργίας για τα υποστατικά που στεγάζουν τους Συνδέσμους φιλάθλων των οργανωμένων οπαδών των δύο ομάδων της Λεμεσού, ΑΕΛ και Απόλλωνα.

Τα εν λόγω υποστατικά παραμένουν κλειστά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, μετά από εξασφάλιση δικαστικών διαταγμάτων αναστολής λειτουργίας από την Αστυνομία, για διάφορους λόγους που σχετίζονται με οχληρία καθώς και μη κατοχή των απαιτούμενων αδειών λειτουργίας που προβλέπει η νομοθεσία. Ο δήμαρχος Λεμεσού, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι τους προηγούμενους μήνες έγιναν ενέργειες από στελέχη των συνδέσμων προκειμένου να αρθούν οι παρανομίες και να εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα που χρειάζονται για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας.

Το θέμα αυτό απασχόλησε ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο και σε προηγούμενη συνεδρία όπου υπήρξε έντονος προβληματισμός και συζήτηση για τον τρόπο που έπρεπε να χειριστεί το θέμα ο Δήμος, για να μην υπάρξει επιπλέον αναταραχή και αντίδραση στην πόλη, αφού ειδικά το τελευταίο διάστημα είχαν ενταθεί οι διαμαρτυρίες. Γι΄αυτό ακριβώς το λόγο, αποφασίστηκε εξ αρχής όπως παρθεί κοινή απόφαση και για τους δύο Συνδέσμους. Τελικά, μετά και από συναντήσεις με τους οργανωμένους, αποφασίστηκε όπως δοθεί η άδεια, με πολύ αυστηρούς όρους λειτουργίας, σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες. Επιπρόσθετα, οι άδειες και των δύο υποστατικών θα είναι προσωρινές για μερικούς μήνες και θα ανανεώνονται μόνο αν τηρούνται οι γραπτοί όροι που θα τεθούν.

Να σημειωθεί πως η Αστυνομία είναι ενήμερη για την εξέλιξη αυτή, αφού ο δήμος φρόντισε να ενημερώσει αρμοδίως τις Αρχές. Η Αστυνομία εξέφρασε τη διαφωνία της, κοινοποιώντας επιστολή προς τον Δήμο Λεμεσού με την οποία ζητούσε να μην εκδοθούν άδειες λειτουργίας για μία σειρά από λόγους.