Άλμα σωτηρίας για τη Βαλένθια! Οι «νυχτερίδες» βρήκαν γκολ στο φινάλε και… ξέραναν τη Θέλτα, περνώντας νικηφόρα από το Βίγκο (1-2) για να βρεθούν πιο κοντά στην παραμονή τους. Διότι πλέον βρίσκεται στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη, με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν, ενώ η Θέλτα βρίσκεται στο +5 και βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα.
Οι «νυχτερίδες» πήραν πολύ νωρίς προβάδισμα στο ματς, με τον Κλάιφερτ στο 8ο λεπτό να κάνει το 1-0. Ένα προβάδισμα που δεν κατάφεραν να κρατήσουν στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Σεφέροβιτς στο 60’ ισοφάρισε για τη Θέλτα.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τέρματα τους, με τη Βαλένθια να προσπαθεί να παίξει στην αντεπίθεση. Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, ο Μάρι σόκαρε τη Θέλτα και… έσωσε την ομάδα του, κάνοντας το 2-1 στο 88ο λεπτό.
Στο 90+4′ ο Παουλίστα άφησε τη Βαλένθια με 10 παίκτες αφού αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα σε αντίπαλό του. Κάτι που δεν επηρέασε βέβαια ιδιαίτερα τον αγώνα. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα του Ρούμπεν Μπαράχα να παίρνει μια σημαντική νίκη στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.