Η απόφαση των Λέστερ και Τσέλσι να απομακρύνουν πριν από λίγα 24ωρα τους Ρότζερς και Πότερ από την τεχνική ηγεσία τους αντίστοιχα, είχε ως αποτέλεσμα να γραφτεί… ιστορία στην Premier Lague, αφού για πρώτη φορά σε μία σεζόν μετράμε 12 αλλαγές στους πάγκους (μέχρι πρότινος το ρεκόρ ήταν 10). Όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι οι προπονητές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους για το γεγονός αυτό, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να ερωτάται για το τι κάνει και δεν… απολύεται και να φανερώνει το «μυστικό».
«Θα σου πω το μυστικό: νικάμε παιχνίδια. Εάν δεν νικάμε, θα απολυόμουν. Δεν είναι επειδή τα μαλλιά μου είναι καλύτερα από εκείνα των άλλων. Δεν απολύομαι επειδή παίρνουμε τις νίκες σε πολλά ματς», τόνισε ο Καταλανός, ενώ για τη μάχη του τίτλου με την Άρσεναλ, είπε:
«Εάν χάσουμε βαθμούς, η Άρσεναλ θα αναδειχτεί πρόωρα πρωταθλήτρια. Εάν νικάμε, νικάμε, νικάμε, ίσως να αναδειχτούμε πρωταθλητές στο φινάλε της σεζόν. Έχουμε συνηθίσει σε αυτή την κατάσταση, δεν είναι πρόβλημα για εμάς».
Σημειώνεται πως στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, βγήκε και μία πολύ ευχάριστη είδηση από τα χείλη του Γκουαρδιόλα, με τον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι να υπογραμμίζει πως ο Έρλινγκ Χάλαντ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα είναι έτοιμος για το εκτός έδρας ματς των πολιτών απέναντι στην Σαουθάμπτον το βράδυ του Σαββάτου (8/4, 19:30) στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής.