Ο αναλυτής των επίμαχων φάσεων Γιαννάκης Κυπριανίδης, σχολίασε στον Super Sport FM 104.0 μεταξύ άλλων το ακυρωθέν γκολ του Ντάλσιο για χέρι στον Κβιλιτάια…
«Στο 7’ ο ΑΠΟΕΛ σκοράρει και ο VARίστας καλεί τον διαιτητή για να δει από το σημείο που ξεκίνησε η επιθετική ενέργεια του ΑΠΟΕΛ, αν υπάρχει χέρι του Κβιλιτάια. Στο σταματημένο ριπλέι που μας έδειξαν, φάνηκε να πηδάει να ανοίγει το χέρι και στην κλείδωση να την σταματάει με το χέρι την μπάλα. Βάσει αυτού που είδε, πήρε απόφαση και έδειξε απόφαση να ακυρωθεί το γκολ. Μετά από αυτό, η παραγωγή μας έδωσε νέο ριπλέι που δείχνει την μπάλα να έρχεται από πιο ψηλά. Βάση αυτού που έδειξαν στον διαιτητή, δόθηκε χέρι. Κανονικά όμως έπρεπε να δείξουν και τα άλλα πλάνα για να αποφασίσει.
Εμένα μου γεννήθηκε και ένα άλλο ερώτημα: Το ότι ο Κβιλιτάια, αν δεχτούμε ότι την κατέβασε με το χέρι, μετά την μπάλα την παίρνει αμυντικός του Απόλλωνα, πασάρει στον Ρομπέρζ, ο οποίος είναι 5-6 μέτρα πιο μακριά. Αυτός γυρίζει το σώμα του και προσπαθεί να πασάρει σε συμπαίκτη, αλλά κάνει λάθος και πάει η μπάλα στον Ντάλσιο ο οποίος σουτάρει και σκοράρει. Το VAR δικαιούται να ελέγξει την φάση από το σημείο που παίρνει την μπάλα ο Κβιλιτάια ή από το σημείο που έχει την μπάλα ο Ρομπέρζ; Θέλουμε να μας το ξεκαθαρίσει αυτό η ΚΟΠ».