Στην Τσέλσι έχουν τα φώτα τους στραμμένα στον Γκάβι της Μπαρτσελόνα και περιμένουν να δουν τι ακριβώς θα ισχύσει με το υπάρχον συμβόλαιο του νεαρού μέσου.
Σύμφωνα με την ισπανική Diario, ο ατζέντης του Γκάβι και παλιός θρύλος της Εσπανιόλ, Ιβάν ντε λα Πένια, συναντήθηκε με τον τεχνικό διευθυντή της Τσέλσι Κρίστοφερ Βίβελ για να συζητήσουν μια ενδεχόμενη μετακίνηση του Γκάβι στο Λονδίνο το καλοκαίρι.
Ο Γκάβι υπέγραψε τον περασμένο Σεπτέμβρη νέο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα μέχρι το 2026, αλλά αυτό θα ισχύσει μόνο στην περίπτωση που οι «Μπλαουγκράνα» έχουν τη δυνατότητα να τον δηλώσουν ως παίκτη της πρώτης ομάδας, κάτι το οποίο δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής. Αν δε μπορέσουν να προσαρμόσουν τη μισθοδοσία μικρού, σύμφωνα με τα όρια που έχουν τεθεί στην ομάδα, πρίν τον Ιούλιο, τότε το συμβόλαιό του θα κριθεί ως άκυρο και ο Γκάβι θα είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει.
Στην Τσέλσι αναφέρουν πως ετοιμάζονται να του κάνουν μία τεράστια προσφορά που δε θα μπορεί να αρνηθεί ενώ τονίζουν πως πιθανή έλευση του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο, θα παίξει καθοριστικό ρόλο αφού ο Γκάβι έχει δηλώσει θαυμαστής του Ισπανού προπονητή στο παρελθόν.
Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα γνωρίζει πως πρέπει να κάνει μεγάλες πωλήσεις ή να βρει αρκετά έσοδα πριν ανοίξει το μεταγραφικό παράθυρο του καλοκαιριού την 1η Ιουλίου του 2023, κάτι που φαντάζει εξαιρετικά απίθανο.
Το πιθανότερο σενάριο είναι όλα να βρίσκονται στα χέρια του νεαρού αστέρα της «Μπάρτσα» για το τι απόφαση είναι διατεθειμένος να πάρει, τη στιγμή που Τσέλσι παρουσιάζεται αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να τον αποκτήσει.