Από την 21η θέση θα μπει η Κύπρος τη νέα σεζόν στην Ευρώπη, όπου ως γνωστόν θα εκπροσωπηθεί με τέσσερεις ομάδες. Ο πρωταθλητής θα αρχίσει την προσπάθειά του από τον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ τα δεδομένα για τον κυπελλούχο, τον δευτεραθλητή και τον τριταθλητή είναι ακριβώς τα ίδια, αφού θα συμμετάσχουν στο Europa Conference League, αρχίζοντας από τον 2ο προκριματικό γύρο. Δεν θα έχουμε εκπρόσωπο στο Europa League τη νέα σεζόν.
Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Conference League θα δώσουν το πρώτο τους παιχνίδι στις 27 Ιουλίου, με τον πρωταθλητή να αρχίζει πολύ νωρίτερα τις υποχρεώσεις του, καθώς το πρώτο ματς είναι ορισμένο για τις 11 ή 12 Ιουλίου.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως ο πρωταθλητής θα αναγκαστεί να αρχίσει πολύ νωρίς την προετοιμασία του για να παρουσιαστεί έτοιμος στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ουσιαστικά ο χρόνος για ξεκούραση θα είναι ελάχιστος, λαμβάνοντας υπόψη ότι α) τα πλέι οφ του α’ γκρουπ θα ολοκληρωθούν το Σαββατοκύριακο 27-28 Μαΐου και β) η Εθνική ομάδα έχει υποχρεώσεις στις 17 και 20 Ιουνίου, αντιμετωπίζοντας τη Γεωργία (εντός) και τη Νορβηγία (εκτός) για τα προκριματικά του Euro 2024…

Ανδρέας Βεντούρης