Οι Μαϊάμι Χιτ μετά από μια συγκλονιστική ματσάρα πήραν τον «τελικό» κόντρα στους Σικάγο Μπουλς (102-91) και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα playoffs, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Όπως αναμενόταν Μαϊάμι Χιτ και Σικάγο Μπουλς έδωσαν σκληρή μάχη για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στα playoffs της ανατολικής περιφέρειας σε μια ντερμπάρα που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά.

Οι Χιτ έχοντας και το… πλεονέκτημα της έδρας, μπήκαν με ορμή στην αναμέτρηση και έκλεισαν το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 29-21, όμως στη συνέχεια οι Μπουλς έκανα το comeback.

Οι «Ταύροι» με επί μέρους 20-23 στη δεύτερη περίοδο μείωσαν στους πέντε πόντους (49-44), ενώ συνέχισαν την εκπληκτική εικόνα τους και στη τρίτη περίοδο όπου πήραν ελαφρύ προβάδισμα (67-68).

Μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ, όμως ένα ξέσπασμα στο φινάλε από τους Χιτ, επέτρεψε στην ομάδα από το Μαϊάμι να πάρει διαφορά… ασφαλείας.

Η κόρνα της λήξης βρήκε τους Χιτ να πανηγυρίζουν τη νίκη με 102-91, εξασφαλίζοντας την 8η θέση και το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί στα playoffs, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο με μειονέκτημα έδρας.

Ο Μαξ Στρους πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση με 31 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7/12 τρίποντα, ενώ καταλυτικός ήταν ο Τζίμι Μπάτλερ που είχε 31 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Για τους Σικάγο Μπουλς που ετοιμάζονται για διακοπές, ξεχώρισε ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν με 26 πόντους, 4 ριμπάουντ και 9 ασίστ, με τον Άλεξ Καρούσο να ακολουθεί έχοντας 16 πόντους.