Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο απερχόμενος πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Γιάννος Χρυσοστόμου…

-Για την απόφασή του να αποχωρήσει: «Ήταν μια συνειδητή απόφαση που πήρα. Προέρχεται από τη συνεχή παρουσία και την κούραση από τα διοικητικά του σωματείου. Η κούραση με κάνει να νιώθω πως δεν είμαι 100% ο εαυτός μου. Η Νέα Σαλαμίνα δεν είναι ένα συνηθισμένο σωματείο, δεν έχει 20 επαγγελματίες. Βασίζεται στην εθελοντική δουλειά. Θα παραμείνω δίπλα στο οποιοδήποτε δ.σ προκύψει. Ήταν δέκα δύσκολα χρόνια, επήλθε η κόπωση και πρέπει να ξέρουμε την ώρα που φεύγουμε. Θα πρέπει να βρεθεί η διάδοχη κατάσταση, είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν τα κατάλληλα άτομα».

-Για τη διάδοχη κατάσταση: «Είναι δημοκρατικό το καταστατικό της Νέας Σαλαμίνας. Δεν είναι βασιλικό που χρήζεις διαδόχους. Υπάρχουν αρκετά ικανά στελέχη, εντός αλλά κι εκτός του νυν διοικητικού συμβουλίου. Υπάρχει μια πρόθεση από την πλειοψηφία των μελών της διοίκησης να παραμείνει. Δεν θα εμπλακώ με οποιοδήποτε τρόπο. Ούτε να προωθήσω κάποιον ούτε να προκαταλάβω το οτιδήποτε. Στο μόνο που θα μπορούσε να παρέμβω θα ήταν αν υπήρχε περίεργη κατάσταση και θα ήταν εκτός πνεύματος της Νέας Σαλαμίνας, που δεν το βλέπω».

-Για το θέμα Πουρσαϊτίδη: «Μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Εδώ και δυο βδομάδες έχει την πρότασή μας, θα πρέπει να τελειώνει το θέμα μέχρι το Πάσχα. Γνωρίζει τις οικονομικές δυνατότητες του σωματείου. Θα πρέπει ο ίδιος να σκεφτεί αν τον ικανοποιεί η πρόταση, πέρασε ήδη αρκετός χρόνος».

-Για τον Μάκη Παπαϊωάννου: «Τα έχουμε βρει με τον Μάκη, πιστεύω θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες και θα έχουμε αίσια κατάληξη».

-Αν υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές: «Υπάρχει συνωστισμός στο αεροδρόμιο για επενδυτές. Γεωγραφικά υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Ρώσους επενδυτές για την επαρχία Λεμεσού. Για τη Νέα Σαλαμίνα δεν υπάρχει κάτι. Κατά καιρούς υπήρξε ενδιαφέρον αλλά την ώρα που ζητούσαμε τα οικονομικά δεδομένα, δεν υπήρξαν και οι αποδείξεις για τα κεφάλαια της δήθεν επένδυσης».