Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ιταλίας ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Ίντερ μπορεί να άφησε ανοικτούς λογαριασμούς για την πρόκριση (1-1), ωστόσο στο φινάλε, ο αγώνας στιγματίστηκε από γενικευμένη σύρραξη των παικτών, αλλά και την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Ρομέλου Λουκάκου από μερίδα οπαδών των «μπιανκονέρι».
Αφορμή για την εν λόγω χυδαία φραστική επίθεση που δέχθηκε ο Βέλγος επιθετικός των «νερατζούρι», στάθηκε το τέρμα που σημείωσε από την άσπρη βούλα στο τέταρτο λεπτό τον καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Μάλιστα, ο έμπειρος στράικερ αντίκρισε και την κόκκινη κάρτα για τον πανηγυρισμό του μπροστά στην εξέδρα των γηπεδούχων.
Ο 30χρονος άσος δέχθηκε εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης, τόσο από συναθλητές του, όσο και από απλούς φιλάθλους, ενώ, και ομάδες όπως η εθνική Βελγίου, η Μίλαν και η Άντερλεχτ έστειλαν το δικό τους μήνυμα στήριξης.
Θέση σε όλα αυτά πήρε φυσικά και η ομάδα στην οποία ανήκει ο Λουκάκου. Ο λόγος για την Τσέλσι, η οποία με ποστάρισμά της στα social media τάχθηκε στο πλευρό του ποδοσφαιριστή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε όλοι μαζί σου Ρομ!».