Η μία είναι… ισόβια πρωταθλήτρια στην Ιταλία, έχοντας χάσει μόλις δύο πρωταθλήματα τα έντεκα τελευταία χρόνια! Η άλλη, είναι η ομάδα που θα σηκώσει δικαίως το φετινό σκουντέτο! Η Νάπολι άλωσε το «Allianz Stadium», επικρατώντας 1-0 της Γιουβέντους και ψάχνει τέσσερις βαθμούς στις επτά τελευταίες αγωνιστικές για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια.
Με τον Ρασπαντόρι να είναι ο λυτρωτής και τους «παρτενοπέι» να παίρνουν το ντέρμπι κόντρα στη μισητή αντίπαλο, φεύγοντας νικητές μετά από έξι χρόνια από το Τορίνο! Και την ίδια ώρα, η Γηραιά Κυρία που είδε προ ημερών να της επιστρέφονται οι 15 βαθμοί, έχασε την ευκαιρία να ανέβει δεύτερη, ενώ είδε δύο γκολ να της ακυρώνονται σωστά..
ΤΟ ΜΑΤΣ
Στο 11ο λεπτό ο Κουαδράδο έκανε το σουτ αλλά ο Μερέτ έσωσε και στο 37’ ο Ντανίλο έβαλε σωτήριο μπλοκ σε σουτ του Λοσάνο.
Στο 50ο λεπτό ο Σέζνι είπε όχι σε σουτ του Κβαρατσχέλια και στο 70’ ο Ελμάς έκανε το σουτ,. ο Οσιμέν έβαλε την κόντρα αλλά η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.
Στο 71’ ο Σέζνι είπε όχι σε κεφαλιά του Οσιμέν και στο 73’ ο φορ της Νάπολι αστόχησε από κοντά. Στο 82ο λεπτό ο Ντι Μαρία βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από αρκετή ώρα διαβουλεύσεων στο VAR.
Στο 90+2’ ο Οσιμέν πρόλαβε την έξοδο του Σέζνι αλλά πλάσαρε άστοχα και στο επόμενο λεπτό ο Ελμάς σήκωσε από δεξιά για τον Ραζπαντόρι που με τρομερό σουτ στην κίνηση στο πίσω δοκάρι έκανε το 0-1

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντανίλο, Γκάτι, Ρουγκάνι, Κουαδράδο, Κόστιτς (61’ Κιέζα), Ραμπιό, Λοκατέλι, Μιρέτι (61’ Ντι Μαρία), Σουλέ (66’ Φατζιόλι), Μίλικ (90’ Βλάχοβιτς)

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ζέσους, Ντι Λορέντζο, Κιμ, Ολιβέρα, Λομπότκα (90+6’ Ραχμάνι), Εντομπελέ (68’ Ελμάς), Ανγκισά, Λοσάνο (68’ Ζιελίνσκι), Οσιμέν, Κβαρατσχέλια (86’ Ραζπαντόρι).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ