Γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία θα ζητήσει σήμερα γραπτώς η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδου-Προκοπίου, η οποία έχει στα χέρια της την διοικητική έρευνα που εκπόνησε ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Δημήτρης Δημητρίου, αναφορικά με τα βίαια επεισόδια στο κλειστό στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία.»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα του κυρίου Δημητρίου καταδεικνύει ευθύνες σε τρία μέλη της Αστυνομίας, σε σχέση με το επιχειρησιακό πλάνο που καταρτίστηκε την Παρασκευή πριν από τον καλαθοσφαιρικό αγώνα που αξιολογήθηκε ως υψηλού κινδύνου.
Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ντίνος Φοινικαρίδης ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι η κυρία Κουκκίδου-Προκοπίου θα απευθυνθεί προς τον Γενικό Εισαγγελέα με ερώτημα, αναφορικά με τα επόμενα βήματα.
«Μόλις έχει στα χέρια της και τη γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία, θα μπορεί η Υπουργός να προβεί και σε περαιτέρω ανακοινώσεις. Η έρευνα αυτή ήταν διοικητική και από εκεί και πέρα, σε συνεργασία και με τη Νομική Υπηρεσία θα διαπιστωθεί εάν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες, ούτως ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στα επόμενα βήματα».
Ο κύριος Φοινικαρίδης είπε ότι από χθες αργά το απόγευμα η Υπουργός Δικιαιοσύνης έχει ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη σε σχέση με το περιεχόμενο της διοικητικής έρευνας.

Πηγή. Alphanews.live