Την εξαιρετική φόρμα, την οποία διανύει τους τελευταίους δύο μήνες, επιβεβαίωσε ο Όλι Γουότκινς, σκοράροντας απέναντι και στην Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη στην ομάδα του, ενώ παράλληλα έγραψε ιστορία, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, που δεν είχε πλησιάσει ξανά παίκτης της Άστον Βίλα!
Από το καλοκαίρι του 2020 έχει αποδειχθεί… λίρα εκατό για τους «χωριάτες» (μεταγραφή 34 εκατ.ευρώ από την Μπρέντφορντ) , αφού σε αντίθεση με τους περισσότερους παίκτες, στην πρώτη τους σεζόν στην Premier League, προσαρμόστηκε άμεσα και ήταν αρκετά αποτελεσματικός, με 14 γκολ στο ενεργητικό του. Πέρσι συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, βρίσκοντας δίχτυα 11 φορές και πραγματοποίησε σταθερές εμφανίσεις.
Τη φετινή χρονιά, παρασυρόμενος ίσως και από την κακή εικόνα της Βίλα, είχε μέτριο ξεκίνημα στη σεζόν, με μόλις δύο γκολ και δύο ασίστ στα πρώτα 14 παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Το σκηνικό άλλαξε απότομα με την πρόσληψη του Ουνάι Έμερι, ο οποίος έδωσε νέα πνοή στην ομάδα και… ανέστησε τον Όλι Γουότκινς. Το «βαρύ πυροβολικό» της επίθεσης της Βίλα, μετράει οκτώ γκολ και τρεις ασίστ από τότε και ειδικότερα, επτά γκολ στα τελευταία εννέα παιχνίδια.
Αποτελεί τη δεδομένη χρονική στιγμή, έναν από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς στο πρωτάθλημα, ενώ με το γκολ του απέναντι στην Τσέλσι έφτασε διψήφιο αριθμό, για έκτη συνεχόμενη χρονιά.
Η επικράτηση απέναντι στους «μπλε» ωστόσο, θα μείνει στην ιστορία, διότι επρόκειτο για το πέμπτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι στο οποίο σκοράρει, όντας ο πρώτος που το πετυχαίνει στην ιστορία της Άστον Βίλα!