Ο Διγενής Μόρφου ζει μεγάλες στιγμές. Η προσφυγική ομάδα κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας και να επιστρέψει στη Β’ Κατηγορία. Ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας, Νώντας Χριστινάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα μας γι’ αυτό το μεγάλο επίτευγμα. Τόνισε πως η ομάδα έχει ένα 10ετές πλάνο, ένα πολύ καλό κυπριακό υλικό σε εξαιρετική ηλικία, ενώ εξέφρασε την άποψη του πως ο στόχος της πρώτης χρονιάς στην επιστροφή στη Β’ κατηγορία, θα είναι η είσοδος στο πρώτο γκρουπ.
Αναλυτικά:
Τι σημαίνει αυτό για τον Διγενή η κατάκτηση πρωταθλήματος: «Για το Διγενή είναι μια φυσιολογική επιτυχία που ήρθε όμως κάτω από συνθήκες και το καθιστούν μεγάλη επιτυχία. Το γεγονός ότι είχαμε σταθερότητα, ότι καταφέραμε με μια τόσο νεανική ομάδα να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα είναι μοναδικό επίτευγμα. Αλλά, η ιστορία του Διγενή λέει πως αυτό το επίτευγμα θα έπρεπε να ήταν φυσιολογικό».
Για το ρόστερ και τις μεταγραφές: «Καταφέραμε να πείσουμε τη διοίκηση ότι έπρεπε να μείνουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κάναμε 15 συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο με ένα τόσο νεανικό σύνολο. Το μεγάλο μας όφελος είναι ότι υπάρχει πλούσιο κυπριακό υλικό σε πολύ καλή ηλικία και θα προχωρήσουμε σε ελάχιστες προσθήκες. Δεν χρειάζονται υπερβολικές αλλαγές αλλά, δύο-τρεις ποιοτικές μεταγραφές που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας».
Ποιος ο στόχος στη Β’ Κατηγορία: «Η ιστορία της ομάδας επιβάλλει να κοιτάζει και να παίζει στα ψηλά. Βέβαια τα οικονομικά δεδομένα όμως δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αλλά ποτέ δεν ξέρεις στο ποδόσφαιρο. Για την πρώτη χρονιά στη Β’ θέλουμε να έχουμε μια σταθερότητα παραμονής, να είμαστε στο πρώτο γκρουπ και τη μεθεπόμενη να δούμε τον στόχο της ανόδου. Όπως κάναμε και φέτος. Συνεχίσουμε προσγειωμένα και δυνατά».

Για το αν δικαιώθηκε που η ομάδα κράτησε τον κορμό της και έγινε πρωταθλήτρια: «Δεν μπορώ να πω ότι δικαιώθηκα με την έννοια ότι είχα κάποια αντιπαράθεση με κάποιον και ήθελα να αποδείξω κάτι. Ήταν η ικανοποίηση από τη δουλειά που κάναμε δύο χρόνια τώρα. Είναι σημαντικό να βλέπεις πόσο βελτίωση έχει κάνει η ομάδα σου και οι ποδοσφαιριστές σου. Το γεγονός της ανόδου, δεν είναι κάτι νέο για εμένα. Έχω ξανακάνει άνοδο με 10 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Ναι μεν ήταν σημαντικό κίνητρο αλλά το κυριότερο κίνητρο μου ήταν να κληροδοτήσουμε στον Διγενή μια ομάδα 10 ετών. Αν το πιστέψουν μπορούν να το πετύχουν αυτό γιατί είναι εξαιρετικό υλικό σε νεαρή ηλικία. Βέβαια, δεν βλέπω τον εαυτό μου 10 χρόνια στον Διγενή αλλά τους ποδοσφαιριστές»!
Το καταληκτικό του σχόλιο: «Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου γιατί έδωσαν τα πάντα για να πετύχουν τον στόχο. Είναι οι καλύτεροι παίκτες, η καλύτερη ομάδα και θέλω να τους δώσω τα συγχαρητήρια μου».

Θράσος Δημητρίου