Την επέκταση του συμβολαίου του Μάρκο Ασένσιο επιθυμούν οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης με το πολυπόθητο deal να βρίσκεται προ των πυλών.
Το συμβόλαιο του Ισπανού μέσου εκπνέει το καλοκαίρι και στην «βασίλισσα» τρέχουν τις διαδικασίες ανανέωσής. Ο διεθνής άσος βρίσκεται εφτά χρόνια στην Μαδρίτη με τη συμφωνία μεταξύ των δύο μεριών που είχε υπογραφεί το 2017 να τελειώνει το καλοκαίρι του 2023. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των διαδικασιών παίζει ο Κάρλο Αντσελότι, που έχει εκφράσει την επιθυμία του να διατηρήσει στο ρόστερ τον Ασένσιο.
Όπως αναφέρει η Athletic το νέο συμβόλαιο του Ασένσιο θα έχει διάρκεια από τέσσερα έως πέντε χρόνια δηλαδή έως το 2027 ή το 2028. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει βιασύνη καθώς δεν θέλουν η ομάδα να αποσπαστεί από το δύσκολο έργο της στο Champions League αλλά και τον τελικό του Copa del Rey.
Παρά το γεγονός πως αρκετές ομάδες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον 27χρονο μέσο, ο ίδιος θέλει να παραμείνει στην Μαδρίτη και να ανανεώσει με την «βασίλισσα».
Ο Ασένσιο βρίσκεται σε φόρμα καθώς έχει σκοράρει πέντε γκολ στα τελευταία δέκα παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Παράλληλα φέτος σε όλες τις διοργανώσεις έχει 8 γκολ και 6 ασίστ παρά τα γεγονός πως δεν ξεκινά συχνά βασικός ενώ έχει αγωνιστεί μόνο 1,376 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις.
Έχει κατακτήσει τρία Champions league και τρία πρωταθλήματα Ισπανίας με την αξία του πλέον να ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.