Πριν από τέσσερα χρόνια στον Μαυρομάττη Αγ. Παύλου τέθηκε ένας στόχος. Η ομάδα να οργανωθεί και με βάση το πλάνο που καταρτίστηκε να βρεθεί τα επόμενα χρόνια στην Α’ κατηγορία της κυπριακής χειροσφαίρισης. Το εγχείρημα πέτυχε. Ο Μαυρομάττης είναι πρωταθλητής Β’ κατηγορίας και τη σεζόν 2023-24 θα βρεθεί ξανά στην Α΄ κατηγορία, μετά από πέντε χρόνια. Η τελευταία συμμετοχή του ήταν τη σεζόν 2018-19.
Το ρόστερ της ομάδας ήταν στελεχωμένο με αρκετούς παίκτες από τις ακαδημίες της ομάδας. Παίκτες που αποτελούσαν μέρος του πλάνου από τα 14 χρόνια τους και πλέον έχοντας ενηλικιωθεί αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της πρώτης ομάδας. «Δώσαμε βαρύτητα στις ακαδημίες, για τέσσερα χρόνια δουλεύουμε γι’ αυτό το σκοπό» αναφέρει ο προπονητής της ομάδας, Μάριος Γρηγορίου, ο οποίος απόλαυσε και με το παραπάνω τον φετινό τίτλο, αφού ήταν ο πρώτος στην καριέρα του.
Οι νεαροί χειροσφαιριστές πλαισιώθηκαν με παίκτες με εμπειρία. «Υπήρχε απίστευτη χημεία, ο τρόπος που έσμιξε η παλιά με τη νέα φουρνιά ήταν εκπληκτικός» λέει ο Μάριος Γρηγορίου. «Ήμασταν πάρα πολύ δεμένοι. Δουλέψαμε πολύ και το πιστέψαμε από την αρχή» αναφέρει ο Πολύκαρπος Παλάοντας, ο μεγαλύτερος ηλικιακά από τους παίκτες που βρίσκονταν στο ρόστερ.

Στόχος από την αρχή
Ξεκινώντας την χρονιά 2021-22 ήταν ξεκάθαρο σε όσους όλους αποτελούσαν το οικοδόμημα του Μαυρομάττη Αγ. Παύλου ότι για φέτος ο μεγάλος στόχος ήταν ο τίτλος και η άνοδος. «Είχαμε πλάνο από την περσινή χρονιά για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ξέραμε από την αρχή ότι θα κυνηγήσουμε τον τίτλο. Θέλαμε να είναι έτοιμοι οι παίκτες να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη διαδικασία» επεσήμανε ο κόουτς της ομάδας. «Με τη συνεργασία των νεαρών ταλέντων και των παικτών με μεγαλύτερη εμπειρία πιστέψαμε από την αρχή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μέλημα όλων μας ήταν να ανεβαίνει ο Μαυρομάττης» τονίζει ο Πολύκαρπος Παλάοντας.

Η πορεία προς τον τίτλο
Η ομάδα του Αγίου Παύλου έφθασε στην μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του τίτλου και συνάμα της ανόδου, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική πορεία στις 14 αγωνιστικές του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας. Ολοκλήρωσε τη χρονιά έχοντας απολογισμό 13 νίκες και έχοντας χάσει μονάχα ένα παιχνίδι από τον ΑΟ Αραδίππου που ήταν ο βασικός ανταγωνιστής στην προσπάθεια για τον τίτλο και την προώθηση στην μεγάλη κατηγορία του Χάντμπολ.
«Ήταν μια άτυχη, κακή μέρα, όμως από εκείνο το σημείο βάλαμε πείσμα, νεύρο και δουλέψαμε πιο σκληρά» δήλωσε ο Παλάοντας για την ήττα στην 6η αγωνιστική από τον ΑΟ Αραδίππου, ενώ ο προπονητής Μάριος Γρηγορίου σημειώνει ότι «ήταν μια κακή εμφάνιση. Στην επόμενη προπόνηση συζητήσαμε το παιχνίδι και άμεσα σβήστηκαν οι όποιες αμφιβολίες ότι δεν μπορούσαμε για τον τίτλο».
Από εκεί και πέρα, ο Μαυρομάττης κέρδισε όλα του τα παιχνίδια, ανάμεσά τους και τον αγώνα με τον ΑΟ Αραδίππου στον δεύτερο γύρο (12η αγωνιστική), οπότε και «κλείδωσε» την πρωτοκαθεδρία το συγκρότημα του Αγίου Παύλου. «Όταν ήρθε η ώρα να παίξουμε ξανά με την ομάδα της Αραδίπου ήμασταν έτοιμοι αγωνιστικά» τόνισε ο Μάριος Γρηγορίου. Ο Μαυρομάττης κέρδισε 19-17 εκείνο τον αγώνα και βρέθηκε τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον ΑΟ Αραδίππου, διαφορά που διατηρήθηκε και στις επόμενες δυο αγωνιστικές.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Δώρος Χρυσάνθου, Ρόμπερτ Γεωργίου, Πολύκαρπος Παλάοντας, Κωνσταντίνος Παύλου, Κωνσταντίνος Ιωάννου, Ιωάννης Κυπριανού, Μάριος Γρηγορίου (προπονητής), Σωτήρης Καλαϊτζίδης, Λούκας Νεάγου, Γεώργιος Γεωργίου, Πέτρος Ιωάννου (β. προπονητής), Κωνσταντίνος Κυρίλλου, Αργύρης Πέτρου, Στυλιανός Στυλιανού, Πάρης Κυνηγός, Άγγελος Γρηγορίου, Γρηγόρης Σπανός, Άγγελος Καμαρούδης, Φίλιππος Χριστοφόρου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Σταύρος Καμαρούδης, Κωνσταντίνος Καρακλίδης, Φωκίον Πογιατζής, Αχιλλέας Αχιλλέως, Χρίστος Τσιελεπής.

ΓKOΛ
Υπέρ: 421
Κατά: 315

Τα αποτελέσματα:
Α’ γύρος
Aτρόμητοι Αγ. Τριμιθιάς-Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου 25-32
ΑΟ Ανθούπολης-Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου 25-33
Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου-Απόλλων Αγ. Παύλου 27-23
CyView Λατσιά-Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου 27-39
Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου-Ομόνοια Αγ. Βαρβάρας 37-23
ΑΟ Αραδίππου-Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου 32-28
Cablenet Πανελλήνιος-Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου 22-28

 Β’ γύρος
Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου-ΑΟ Ανθούπολης 27-26
Απόλλων Αγ. Παύλου-Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου 19-28
Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου-CyView Λατσιά 36-25
Ομόνοια Αγ. Βαρβάρας-Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου 17-26
Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου-ΑΟ Αραδίππου 19-17
Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου-Cablenet Πανελλήνιος 27-16
Μαυρομμάτης Αγ. Παύλου-Aτρόμητοι Αγ. Τριμιθιάς 34-18