Ο Ράφα Λόπες είναι ένας ποδοσφαιριστής που συνέβαλε πολύ στην πορεία της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, έχοντας σκοράρει σημαντικά γκολ –το ένα πιο σημαντικό απ’ το άλλο, μπορεί να πει κανείς, μετρώντας συνολικά οκτώ τέρματα (5 στο πρωτάθλημα, 3 στην Ευρώπη) και πέντε ασίστ, σε συνολικά 42 συμμετοχές (25 στο πρωτάθλημα, μία στο κύπελλο και 16 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις).
Είναι αλήθεια πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που βοηθάει σε πολλούς τομείς στο παιχνίδι της ΑΕΚ κι όχι απλά στο σκοράρισμα, μόνο που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει χάσει την επαφή του με τα δίχτυα.
Η τελευταία φορά που σκόραρε ήταν στον αγώνα με τον Άρη στην «Αρένα», στη νίκη της ΑΕΚ με 4-3 στις 15 Ιανουαρίου. Δηλαδή πριν από δυόμιση μήνες. Εδώ και δώδεκα σερί αγώνες (στο ματς με τον Ολυμπιακό στη Λευκωσία ήταν στον πάγκο) δεν έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και είναι αναγκαίο για την ομάδα της Λάρνακας να τον ξαναβρεί.
Ο Πορτογάλος είναι ένας κομβικός παίκτης για την ΑΕΚ, πέραν πάσης αμφιβολίας. Είναι φυσιολογικό να περάσει μία πτώση στην απόδοση του, καθώς όπως έχουμε προαναφέρει, ο αριθμός των παιχνιδιών που έχει καταγράψει μέχρι τον Μάρτιο, δεν είναι και μικρός. Το αντίθετο.
Ο καλός Λόπες είναι άκρως απαραίτητος για την ΑΕΚ, έχοντας μπει πλέον στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος όπου κρίνονται τα πάντα για τον τίτλο.

Ανδρέας Βεντούρης