Το 19% των μελών του Δημοκρατικού Συναγερμού άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα για την ανάδειξη του επόμενου Προέδρου του κόμματος, μέχρι τις 12:00 μ.μ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, το εκλογικό τους δικαίωμα στην Έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση άσκησαν 9.621 μέλη.
Νωρίτερα στην κάλπη προσήλθαν οι δύο υποψήφιοι για την Προεδρία του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου και Δημήτρης Δημητρίου, όπως επίσης και ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου αλλά και ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Σε δηλώσεις της, η Αννίτα Δημητρίου έστειλε μήνυμα ενότητας για την επόμενη μέρα στον Δημοκρατικό Συναγερμό, τονίζοντας πως το κόμμα παραμένει ισχυρό και πρωταγωνιστής στα πολιτικά δρώμενα του τόπου.
«Είναι μία εξελικτική, εκσυγχρονιστική και ανανεωτική προσπάθεια και χρειαζόμαστε όλες και όλους εκεί. Κανείς και καμία δεν περισσεύει», τόνισε.
Από πλευράς του ο Δημήτρης Δημητρίου, επεσήμανε πως σήμερα είναι η μέρα που οι αγνοί, περήφανοι Συναγερμικοί μιλούν, που οι ελεύθεροι σκεπτόμενοι Συναγερμικοί ψηφίζουν.
«Είναι η μέρα της καθαρής αλλαγής. Είναι η μέρα των καθαρών θέσεων. Είναι η μέρα να χτίσουμε έναν νέο Συναγερμό, έναν καθαρό Συναγερμό», ανέφερε.