Για το γεγονός ότι ο τελικός του κυπέλλου φούτσαλ θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 ο πρόεδρος της φουτσαλικής ΑΕΛ, Νικόλας Καρασαμάνης.
«Ενημερωθήκαμε χθες το πρωί από την ΚΟΠ και τους υπεύθυνους ασφαλείας της, ότι υπήρχε ο φόβος επεισοδίων στον τελικό. Το βάρος της ευθύνης δεν μπορούσε να πέσει στα σωματεία. Είχαμε ζητήσει αρχικά 300 εισιτήρια. Γνωρίζουμε κάποιες καταστάσεις, τις αδυναμίες της Αστυνομίας και κάποιες φορές παίρνουμε αποφάσεις μόνο στα χαρτιά. Συναντηθήκαμε δύο φορές τα σωματεία με την Αστυνομία για να δούμε πού θα βρίσκονται οι οπαδοί, ποιες θύρες θα κλείσουν, ποιοι δρόμοι θα κλείσουν κ.λ.π. Κάποτε μας βλέπουν σαν εξωγήινους. Τα σωματεία εξέφρασαν την ανησυχία τους για το πώς αντιμετωπίζονται αυτές οι συσκέψεις. Είχε κριθεί ο αγώνας ως υψηλού κινδύνου. Με το ΑΠΟΕΛ ζητήσαμε να καθίσουμε στα δύο πέταλα. Η δικαιολογία που μας είπαν ήταν ότι δεν υπάρχουν τουαλέτες.
Τώρα αναγκαζόμαστε να επιστρέψουμε τα λεφτά στον κόσμο, είναι μεγάλη ταλαιπωρία αλλά κανένα σωματείο δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη. Πρέπει όμως και οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα. Η βία στα γήπεδα δεν αφορά ένα άτομο ή σύνολο, είναι θέμα κουλτούρας και κοινωνικής εξαθλίωσης, αλλά και παιδείας. Μας λείπει η παιδεία. Δεν έχουμε γήπεδα στα σχολεία. Όταν κάνουμε εγκαίνια κάποιου γηπέδου είναι όλοι εκεί για τις φωτογραφίες».