Ο 55χρονος τεχνικός, τόνισε μεταξύ άλλων πως οι διαιτητικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές κι ανέφερε παραδείγματα από άλλα εφετινά ματς της «Γιούβε».

«Κοίτα, μην με εκνευρίζεις τώρα, για το ματς με τη Σαλερνιτάνα δεν με έχει ρωτήσει ποτέ κανένας τίποτα. Πώς κι έτσι; Αλλά αφού έτσι το θέλετε, ακούστε πώς έχουν τα πράγματα… Οι αποφάσεις του διαιτητή πρέπει να γίνονται αποδεκτές, υπάρχει και το VAR. Στο ντέρμπι του πρώτου γύρου με την Ίντερ μας ακύρωσαν ένα γκολ χωρίς να καταλάβουμε γιατί. Ηταν χέρι; Δεν ήταν; Δεν ξέρω» τόνισε ο Αλέγκρι και συνέχισε το ίδιο… έντονα:

«Οι αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές, όπως γίνονται από εμάς πάντα, είμαστε πολύ κύριοι σε αυτό. Εσείς; Οι άλλοι; Σε έναν αγώνα με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο μάς ακύρωσαν γκολ επειδή το VAR γύρισε ένα λεπτό πίσω, ένα λεπτό πίσω, για να βρει φάουλ. Ούτε τότε είπαμε τίποτα. Επίσης ποτέ δεν με είχε ρωτήσει κανένας ούτε για εκείνη τη φάση. Γιατί;

Στο ματς με τη Σαλερνιτάνα φέτος, στο 2-2 του πρώτου γύρου, η φάση είναι αντικειμενική. Καλύπτεται μισό μέτρο ο παίκτης και δίνουν οφσάιντ. Σήμερα η φάση που λέτε με τον Ραμπιό είναι υποκειμενική. Η δική μου άποψη, η δική μας άποψη στη Γιουβέντους, είναι ότι δεν πρέπει να μιλάμε για διαιτησία.

Και δεν μιλάμε ποτέ εμείς. Εσείς μιλάτε, εσείς ψάχνετε συνέχεια την πολεμική, να προκαλέσετε ντόρο, όχι εμείς. Οταν έχεις μπροστά σου έναν προπονητή θα τον ρωτάς για ποδόσφαιρο και όχι για διαιτησία. Κατανοητό;».