Ατυχή εξέλιξη χαρακτήρισε ο νέος Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός τα όσα συνέβησαν σχετικά με την αύξηση στις τιμές των καυσίμων, συνεπεία της μη έγκαιρης κατάθεσης και έγκρισης του νομοσχεδίου, που παρατείνει τη μείωση στον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα μέχρι το τέλος Απριλίου, τονίζοντας πως το θέμα θα αντιμετωπιστεί αύριο με την έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα οι τιμές των καυσίμων είναι σημαντικά αυξημένες, αφού έληξε η η περίοδος μειωμένου φόρου κατανάλωσης. Το νομοσχέδιο που παρέτεινε εκ νέου τους μειωμένους συντελεστές μέχρι το τέλος Απριλίου είχε εγκριθεί από την απελθούσα κυβέρνηση στις 22 Φεβρουαρίου, αλλά δεν κατατέθηκε με βάση τη νενομισμένη διαδικασία στη Βουλή, οι εργασίες της οποίας είχαν ανασταλεί λόγω των προεδρικών εκλογών.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Κεραυνός χαρακτήρισε το θέμα ως «ατυχή εξέλιξη» και σημείωσε ότι «με ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας από χθες και με επικοινωνίες δικές μου με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής το θέμα θα αντιμετωπιστεί άμεσα, αύριο, με έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, στις 16:00».Εξάλλου, ο κ. Κεραυνός εξέφρασε τη λύπη του με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία που σημειώθηκε στην Ελλάδα.«Η στήριξη μας προς τον αδελφό ελληνικό λαό είναι πάγια και δεδομένη», κατέληξε.