Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος τερμάτισε το ΑΠΟΕΛ και την ίδια ώρα άφησε εκτός 6άδας τη Νέα Σαλαμίνα.
Οι «γαλαζοκίτρινοι» στο ΓΣΠ επικράτησαν 3-0 των «ερυθρολεύκων», μπαίνουν από την κορυφή στα πλέι οφ, ενώ η Νέα Σαλαμίνα θα παίξει στο β’ γκρουπ.
Το ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.
Μπήκε δυνατά, έβαλε πίεση για ένα γρήγορο γκολ αλλά αυτό δεν ήρθε.
Η αποβολή του Μάντζεκ στο 22ο λεπτά έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για τους γηπεδούχους που έβαλαν ακόμα μεγαλύτερη πίεση η οποία απέφερε καρπούς στο 35ο λεπτό όταν ο Δώνης άνοιξε το σκορ.
Το 1-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Στην επανάληψη η Νέα Σαλαμίνα παρά το αριθμητικό μειονέκτημα μπήκε πιο δυνατά και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Δεν μείωσε στο σκορ και… τιμωρήθηκε. Ο Κβιλιτάια στο 55’ κόντρα στην ροή του αγώνα έκανε το 2-0 για να έρθει ο Μακέντα για να κάνει το 3-0 στο 62’.
Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε άλλα δύο γκολ με τον Κβιλιτάια στο 67’ και Βιγιαφάνες στο 90+2 αλλά αμφότερα ακυρώθηκαν για επιθετικό φάουλ.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Καρώ, Φεράρι, Ντβάλι, Βιγιαφάνες, Κβιλιτάια (75′ Ντογκαλά), Σούσιτς (75′ Τσεπάκ), Σαρφό, Κοσταντίνοφ (46′ Ντάλσιο), Μακέντα (85΄Ηλία), Δώνης (58′ Μαρκίνιος)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγγίρης, Νταουσβίλι, Τσεπάκ, Κρέσπο, Σατσιάς, Ηλία, Ντάλσιο, Μαρκίνιος, Τζιάμα, Γιαννακού, Ντογκαλά

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Μελίσσας, Μαλεκκίδης, Άδωνη, Ντάτκοβιτς (75΄Κατσικάς), Μιγκελίτο (64΄Μαργκάσα), Τσίκο (80′ Τιάγκο), Μάντζεκ, Καρλίτος, Μποτεάκ (62΄Σαλαλίχ), Ντορεγκαράι, Λέουκο
Στον πάγκο: Κίσσας, Σεργίου, Κατσικάς, Κουμουρής, Κλίμοβιτς, Σαλαλίχ, Φράγκος, Νικολάου, Μαργκάσα, Τιάγκο, Φελίπε, Ντιακιτέ

ΣΚΟΡΕΡ: 35′ Δώνης, 55′ Κβιλιτάια, 62′ Μακέντα
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοσταντίνοφ (3η), Δώνης (3η)/Τσίκο (3η)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μάντζεκ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5723

Διαιτητής: Fernandes Correia Gustavo
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
VAR: Moreira Dos Santos Vasco Antonio
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής: Δημητρίου Αντρέας

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή για τη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.
Έναρξη αγώνα.
2′ Καλή προϋπόθεση για το ΑΠΟΕΛ. Σέντρα του Δώνη από δεξιά, ο Άδωνη έδιωξε σε κόρνερ προτού γίνει επικίνδυνος ο Κβιλιτάια.
3′ Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Κόρνερ του Βιγιαφάνες από αριστερά, ο Κοσταντίνοφ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα αλλά την έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Μάντζεκ.
15′ Πολύ καλύτερο το ΑΠΟΕΛ στο πρώτο 15λεπτο της αναμέτρησης, βάζει πίεση στη Νέα Σαλαμίνα, είχε και κάποιες προϋποθέσεις για γκολ. Κύριος εκφραστής των ενεργειών του ΑΠΟΕΛ σε αυτό το πρώτο διάστημα της αναμέτρησης ο Τάσος Δώνης.
17′ Κεφαλιά του Ντορεγκαράι έξω.
18′ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Φαλτσαριστό σουτ του Σαρφό, απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Μελίσσας.
22′ Απευθείας κόκκινη κάρτα στον Μάντζεκ για χτύπημα στο πρόσωπο του Κοσταντίνοφ πάνω στην φάση και χτύπημα εκτός φάσης στον Βιγιαφάνες. Συνεχίζει με δέκα ποδοσφαιριστές η Νέα Σαλαμίνα.

26′ Ζήτησε πέναλτι το ΑΠΟΕΛ σε μαρκάρισμα του Βιγιαφάνες αρχικά από τον Ντάτκοβιτς και στην συνέχεια από τον Μελίσσα. Ο διαιτητής υπέδειξε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.
30′ Το ΑΠΟΕΛ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Άδωνη αλλά η επαναληπτική προβολή δείχνει ότι η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Κύπριου αμυντικού της Νέας Σαλαμίνας.
31′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα. Από καλή θέση ο Ντορεγκαράι έπιασε το σουτ αλλά ο Μπέλετς ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την μπάλα.
35′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ το ΑΠΟΕΛ. Διαγώνια μπαλιά του Βιγιαφάνες, ο Σούσιτς πολύ ωραία κατέβασε στον Δώμνη ο οποίος από κοντά σε πρώτο χρόνο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μελίσσα αλλά ακολούθησε την φάση και με δεύτερο σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

90+4′ Ε
υκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Το διαγώνιο σουτ του Σαρφό το απέκρουσε δύσκολα ο Μελίσσας.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′ Αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Στην θέση του Κοσταντίνοφ πέρασε ο Ντάλσιο.
48′ Ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Τσίκο από κοντά έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Μπέλετς ήταν σε ετοιμότητα και μάζεψε την μπάλα.
52′ Νέα ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Μποτεάκ σταμάτησε την μπάλα στην περιοχή, έπιασε το σουτ αλλά έβαλε το σώμα του ο Καρώ, η μπάλα χτύπησε πάνω του και έφυγε κόρνερ.
55′ ΓΚΟΛ. 2-0. Πετυχαίνει δεύτερο γκολ το ΑΠΟΕΛ. Ο Μελίσσας απέκρουσε το σουτ του Δώνη και ο Κβιλιτάια που ακολούθησε την φάση έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα.

58′
Αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Στην θέση του Δώνη πέρασε ο Μαρκίνιος.
59′ Σουτ του Ντάλσιο λίγο έξω.
62′ Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Το σουτ του Ντβάλι σταμάτησε στο δοκάρι.
62′ ΓΚΟΛ. 3-0. Πετυχαίνει και τρίτο γκολ το ΑΠΟΕΛ. Ο Καρώ έπιασε το σουτ, ο Μελίσσας απέκρουσε και ο Μακέντα από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

67′
Πέτυχε και τέταρτο γκολ το ΑΠΟΕΛ με τον Κβιλιτάια αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Γεωργιανού στον Μαλεκκίδη.
90+2′ Ο Βιγιαφάνες σκόραρε με φάουλ αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Ντογκαλά στον Καρλίτος.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

 

 

———————————————————–